Що відзначають 22 грудня та кого вітати з іменинами

22 Грудня 2020, 06:11
1472

Добрий ранок, любі читачі Район.Ковель!

На календарі вівторок, 22 грудня. Це 357 день (у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 9 днів.

22 грудня День ангела імені відзначають: Олександр, Василь, Володимир, Вольдемар, Степан, Анна, Єфросинія.

22 грудня  християни східного обряду відзначать свято Зачаття Пресвятої Богородиці святою Анною. У Євангелії на цей день не описано подій свята, однак слова, сказані там, відкривають нам духовну сторону зачаття Богородиці. Адже саме воно стало першим променем надії – початком приготування до приходу Месії.

Згідно з церковним переданням, Анна була дружиною Іоакима. Разом подружжя прожило багато років. І хоч були заможною родиною, не було у них дітей, про що вони обидва дуже сумували. Щоб зрозуміти всю глибину горя, сучасній людині потрібно знати, що в ті часи євреї вважали, що бездітність – це покарання за гріхи і ганьба. Іоаким і Анна не тільки вели праведне життя, допомагали бідним, але і благали Господа про милосердя. Приміром, Іоаким пішов у пустелю і там 40 днів постився, плакав і молився, щоб Бог подарував йому на щастя дитини. Молилася і Ганна.

У підсумку Бог зглянувся над ними. І вже в досить похилому віці Анна зачала і народила Марію, яка згодом стала матір’ю Ісуса Христа.

Читайте також: У Голобах замість зрубаної ялинки поставили новорічну фотозону

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024