Футболісти «Ковель-Волинь» програли луцькій команді

18 Червня 2017, 10:58
2999

У попередньому матчі між ФЦ «Ковель-Волинь» і «Луцьксантехмонтаж №536» у Ковелі була зафіксована бойова нічия – 3:3. Тому нове протистояння між лідерами викликало особливий інтерес.

Ключовий матч Чемпіонату Волині з футболу дивився особисто Президент Федерації футболу Волині і новообраний член Виконкому Федерації футболу України Віталій Кварцяний, – пише сайт «Волинської газети».

І хід гри між «Луцьксантехмонтаж №536» та ФЦ «Ковель-Волинь» його, як і переважну більшість учасників та глядачів, його не розчарував.

У 27-му турі Чемпіонату Волинської області з футболу серед аматорських колективів «Луцьксантехмонтаж №536» виграв в основного конкурента за золоті медалі – ФЦ «Ковель-Волинь» та фактично забезпечив собі чергову перемогу в найголовнішому футбольному турнірі нашого краю.

17 червня поле стадіону в селі Княгининок Луцького району зустріло учасників матчу та вболівальників рясним холодним дощем. Але це абсолютно не вплинуло на бойовий запал футболістів обох команд, яких на матч вивели судді Володимир Журибіда, Олена Хомич і Михайло Юхименко. За перебігом подій уважно стежив не лише офіційний спостерігач Ігор Школьний, але й голова Федерації футболу Волині, президент ФК «Волинь» (Луцьк) Віталій Кварцяний.

Отже, перед звітним туром ситуація в турнірній таблиці склалася таким чином, що ФК «Ковель-Волинь» провів на 3 матчі менше від лучан, але за втраченими очками випереджав їх на 2 залікових пункти. Тобто, теоретично в разі виграшу ковельчанами всіх своїх поєдинків (що цілком імовірно) вони ставали б недосяжними для «Луцьксантехмонтажу №536». Тому підопічні досвідченого Олега Федюкова вийшли на гру, щоб відновити одноособове лідерство за всіма параметрами.

В «основі» вийшли крім захисника і президента клубу Ігоря Чорнухи Дмитро Семченко (воротар), Роман Філь, Олександр Прощерук, Дмитро Горщарук, Василь Олійник, Олександр Неделюк, Юрій Борецький, Андрій Пушкарчук, Ігор Махнюк і Тарас Кабанов.

ФЦ «Ковель-Волинь» зробив ставку на таких виконавців: Орест Ящук (воротар), Роман Романчук, Петро Мороз, Артем Мороз, Дмитро Романюк, Олег Марчук, Іван Данилюк, Віталій Кашуба, Юрій Дрючик, Юрій Заліпа, Роман Кузьмич.

Початок гри був за господарями, слаломний прорив у виконанні Олександра Неделюка, і після хорошого пасу Юрій Борецький пробив вище воріт. Потім у центрі поля ковельчани грубо зіграли проти того ж Юрія Борецького, але суддя Володимир Журибіда жовту картку порушнику не показав. В принципі, якщо не рахувати ще кількох дрібних огріхів за всю гру, бригада арбітрів зі своєю роботою впоралася чудово. Насамперед – лайнсмен Олена Хомич, яку фахівці давно і заслужено називають «волинською Наталією Рачинською». Поспостерігавши за її діями, повинен визнати: Олена Хомич – і краща, і досвідченіша. За весь матч – фактично жодної помилки!

А потім ініціатива перейшла до гостей... Щоправда, нею вони не скористалися. А от досвідчений Тарас Кабанов уже на 18 хв. міг відзначитися: переграв голкіпера і спробував вразити порожні ворота. Але – неточно...

Фактично одразу ковельчанин Іван Данилюк виявився на ударній позиції в карному майданчику, але воротар «Луцськсантехмонтаж №536» Дмитро Семченко зумів перевести шкіряну кулю на кутовий.

Все вирішилося буквально за пару хвилин на 40-их хвилинах гри. Спочатку господарі врятували мяч від виходу в аут і швидко подали його ближче до карного майданчика. Зліва його підхопив Андрій Пушкарчук і, обманувши захисника, дугою запустив його в дальній від воротаря кут: 1:0!

Гості не встигли оговтатися від невдачі, як Андрій Пушкарчук вдруге засмутив воротаря суперника Ореста Ящука, вразивши ціль із ближньої дистанції.

Якби ФЦ «Ковель-Волинь» до перерви встиг хоча б відзначитися один раз (після розіграшу кутового форвард гостей ледь не вразив кут луцьких воріт!), усе могло б розвиватися за іншим сценарієм. А так підопічні Олега Федюкова пішли на перерву за комфортного для себе рахунку 2:0.

Після відпочинку і дощ посилився, і дії обох команд. Але гра більше розвивалася в центрі поля... Саме в цей момент ми й знайшли час поспілкуватися з Віталієм Кварцяним, який визнав, що самовіддача футболістів обох команд йому подобається, а от рівень майстерності, звичайно, на рівні аматорів. Хоча особливу увагу Віталій Володимирович звернув на дії №10 із ФК «Ковель-Волинь». Він уже був на навчально-тренувальних зборах із лучанами в Туреччині, привернув певну увагу, але до 1 липня «Волинь» не має права заявляти нових гравців, тому півзахисникові доводиться виступати за Ковель...

А третій гол у виконанні «Луцьксантехмонтаж №536» теж став результатом награних комбінацій. Багатоходова атака лівим флангом закінчилася точним ударом Вадима Комзюка.

Інтрига ледь не відродилася, коли нарешті ковельчанин Іван Данилюк використав один із багатьох своїх шансів відзначитися. На 73 хв. матчу після пасу з правого флангу атаки форвард у карному майданчику виявився в потрібному місці і потужним ударом низом не залишив воротареві жодних шансів.

Та все закінчилося на 87 хвилині гри, коли ковельчани чи не всією командою пішли вперед, пропустили разючу контратаку, і Олександр Неделюк майже з центра поля повз Ореста Ящука, який вибіг надто далеко від своїх володінь, точно влучив у «рамку». Отже, 4:1 на користь «Луцьксантехмонтаж №536», і це фактично перемога в Чемпіонаті. Хоча, звичайно, і останню гру їм теж треба неодмінно вигравати.

Цього ж дня в календарі записані ще й такі поєдинки: «Торпедо» (Копачівка) – «Шахтар» (Нововолинськ), «Атлетік» (Цумань) – «Стир» (Старий Чорторийськ), «Колос» (Ківерці) – «ДЮСШ-ВІК» (Володимир-Волинський). «Ласка» (Боратин) отримує технічну перемогу, бо ДОФ «Арбо» (Камінь-Каширський) достроково знявся з чемпіонату.

Коментарі
18 Червня 2017, 14:15
В прочем ничего нового
19 Червня 2017, 00:25
Повністю провальний сезон ковельської команди ! Піжони в гламурних бутсах показують гру рівня турніра міста серед навчальних закладів .
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024