У Дубівській громаді надають кредити на відкриття малинового бізнесу

27 Грудня 2020, 16:57
Малина / Фото ілюстративне 6298
Малина / Фото ілюстративне

У Дубівській громаді розвивають малиновий бізнес, щоб подолати еміграцію робочої сили за кордон.

Про це пише очільник Дубівської громади Роман Троцюк на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначає, що важливим кроками на шляху розвитку громади є сильна економіка і економічне зростання великою мірою залежить від людського потенціалу.

«Вже багато років спостерігається як в Україні так і Дубівській громаді (яка не стала виключенням) міграція жителів працездатного віку до країн Європи. Причиною посилення міграції стали ряд факторів: перебування країни в стані війни, падіння економіки, що спричиняє зменшення робочих місць. Жителі громади їдуть до сусідньої Польщі для збирання врожаю ягідних культур. Сьогодні виникла можливість створення власного бізнесу з вирощування та продажу малини на території громади. На території Дубівської громади розміщені підприємства, які займаються замороженням та постачанням за кордон ягідної продукції. Для створення бізнесу, звісно, потрібен стартовий капітал та знання технологій. Сьогодні виникла унікальна можливість отримати безвідсоткові кредитні кошти на два роки для створення малинового бізнесу та отримання консультацій з технології вирощування», – написав у дописі Роман Троцюк.

Він додає, чому такий бізнес цікавий для громади.

«Дубівська громада – аграрна громада. На території громади є землі різної родючості, а малина не вибаглива до землі. Створення плантацій малини призведе до створення робочих місць в наших селах (достатньо піднімати економіку сусідньої Польщі та працювати на пана варто почати працювати на себе). Виникає можливість створення власного бізнесу не маючи стартового капіталу. З іншого боку підприємство, яке купуватиме продукцію виробників, отримає прибуток та сплатить податки до бюджету громади. Якщо в одному селі даною справою будуть займатися декілька підприємців то вони зможуть кооперуватися та зменшити транспортні витрати на доставку продукції до переробного підприємства, при більших обсягах продукції виникає можливість вибирати підприємство з переробки з кращою ціною», – пояснює очільник громади.

За його словами, перший прибуток можна отримати вже у 2021 році.

«Якщо є жителі, яких цікавить дана ідея пишіть у коментарях, або в месенжер. Я готовий провести зустрічі в кожному з зацікавлених сіл Дубівської громади та допомогти втілити дану ідею в реальний бізнес. Погодні умови дозволяють закласти малинову плантацію в даний час, та отримати прибуток вже в 2021 році», – переконаний Роман Троцюк.

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
27 Грудня 2020, 23:12
пане романе покажіть приклад ви ж маєте землю тоді порадите людям бо самі не хочете садити
27 Грудня 2020, 23:17
пане Романе покажіть як ви ж фермер
28 Грудня 2020, 03:05
А саджанці малини безкоштовні? А малина з колючками чи безколючкова?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39