Медична реформа в Ковелі: ремонт амбулаторій та житло для лікарів

24 Червня 2017, 16:09
3380

На Ковельщині оголосили тендер для будівельних компаній на ремонт амбулаторій.

Про це йшлося під час передачі комп’ютерного обладнання для медичних закладів 22 червня. Також голова волинської ОДА Володимир Гунчик заявив про наміри запровадити обласну програму забезпечення житлом медиків. 

Додатковий тендер на будівництво і капітальний ремонт амбулаторій оголосили 16 червня. Окрім цього, змінилися умови щодо заробітних плат для будівельників, стали привабливішими для того, щоб взяти участь у тендері. 

http://wb.moz.gov.ua/struktura-proektu/komponent-1_-regionalni-subproekty/volynska-obl_/procurement.html?action=view&id=172

http://wb.moz.gov.ua/struktura-proektu/komponent-1_-regionalni-subproekty/volynska-obl_/procurement.html?action=view&id=161

Володимир Гунчик відзначив важливість заохочення молодих лікарів в умовах неконкурентної зарплатні: 

«Колись давним-давно , як кажуть у нас на Поліссі «при советах» лікарі приїздили з Тернополя, Києва… Що їм давали в першу чергу? Роботу і житло. Якщо ми хочемо щоб проект працював, то поряд з самим проектом Світового Банку, ми повинні започаткувати свій проект створення відповідних житлових і побутових умов для наших лікарів. Ми винесемо пропозицію на сесії обласної ради і започаткуємо програму, яка буде доповнювати цей проект. Це програма забезпечення житлових умов лікарів, які будуть працювати на первинній ланці, обслуговуючи цей проект. Це серйозний крок по забезпеченню підняття рівня життя і рівня здоров’я наших волинян», – відзначив Володимир Гунчик.

Спікери відзначили, що коли буде будівельна частина, буде обладнання, підготовлені кадри – це все допоможе зменшити кількість хворих, оскільки попередня профілактика запобігає серйозним захворюванням. 



 

Коментарі
24 Червня 2017, 21:20
Оголосили тендер на "відкати".... Хто більше "відкотить " той і виграв....
25 Червня 2017, 01:34
Дурак ти Петя
25 Червня 2017, 02:29
Тільки не в одному Ковелі це робити, а по всіх районах і зєднати в одну систему з можливістю обміну інформацією.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50