Протягом 2020 року у Ковельському медоб'єднанні пересадили 15 донорських органів

22 Січня 2021, 17:00
841

Завдяки впровадженню у Ковельському МТМО пілотного проєкту з трансплантації шанс на повноцінне життя у 2020 році отримали 15 людей.

Саме стільки операцій провели торік у Центрі ендоурології та трансплантації у Ковелі. 12 донорських органів пацієнти отримали від рідних. Ще три – посмертних. Загалом за рік пересадили одне серце та 14 нирок, йдеться на сторінці лікувальної установи у фейсбуці. 

Нагадаємо, що першу трансплантацію серця в Україні за останні 15 років провели саме у Ковельській лікарні наприкінці грудня 2019 року. Друга така операція відбулася на початку лютого 2020 року. «Нове» серце отримав 59-річний чоловік, який пережив два інфаркти. Трансплантацію провели місцеві медики спільно з бригадою кардіологів Київського інституту серця.

«Ковельське МТМО – одне з небагатьох в Україні, яке має обладнання для діагностики стану пацієнтів після трансплантації. Лабораторія сертифікована міжнародною компанією BioSystems, що підтверджує стовідсоткову надійність та гарантує якість досліджень. Тож пацієнти, які отримали донорські органи у лікарні в Ковелі, мають змогу надалі проходити обстеження та лікування на місці», – каже генеральний директор МТМО Валентин Вітер. 

Читайте також: Заслуженого донора з Луцька скоротили з роботи

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024