Колодязна вода у Ковельському районі перевищує вміст нітратів

29 Червня 2017, 10:31
1807

Завідувач Ковельського міськрайонного відділу державної установи «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Людмила Маляр проінформувала про вжиті заходи щодо посилення епіднагляду та спостереження за станом інфекційної захворюваності з гострих кишкових інфекцій у Ковельському районі станом на 23 червня.

Про це йдеться на сайті РДА.

Як повідомила  Людмила Сергіївна,  протягом останніх 5 років загальна інфекційна захворюваність населення Волинської області є нижчою від загальнодержавних показників в  середньому на 20-25%. У Ковелі та Ковельському районі інфекційна захворюваність також є дещо нижчою від середньо обласних показників, з початку року становить 8%, а захворюваність   гострими кишковими інфекціями за останні роки  є вдвічі нижчою від середньо обласних показників, а у поточному році – у 6 разів.

Аналізуючи  захворюваність гострими  кишковими інфекціями (ГКІ)  за І півріччя 2017 року в порівнянні  з аналогічним періодом 2016 року слід відмітити зниження на 30,6%, (41 випадок проти 59). ГКІ реєструвалися у вигляді спорадичних випадків і представлені, в основному, інфекціями гастроентероколітами – 36 випадків та 5 випадків сальмонельоз. З підвищенням  температури повітря ризик ускладнень епідситуації зростає. У вогнищах ГКІ фахівцями центру проводився лабораторного  контроль  для виявлення факторів передачі збудників. Бактеріологічно досліджено 165 змивів, 18 проб питної води, 23 проби харчових продуктів. Проби води  з відкритих водойм досліджуються, як у мікробіологічній  лабораторії, так і в лабораторії особливо небезпечних інфекцій.

З початку року  в Ковельському районі  лабораторними дослідженнями було  охоплено 5 ЗОШ і 7 ДНЗ, 2 заклади соціального забезпечення, 4 лікувально-профілактичні заклади і один заклад оздоровлення та відпочинку. Результати досліджень  показують, що  при дослідженні води питної на мікробіологічні дослідження з 18 проб 2 не відповідали гігієнічним нормам, всі 10 проб на ступінь термообробки відповідали санітарним  вимогам. Із 275 змивів на санітарно-показову мікрофлору  12  не відповідало  санітарним вимогам. У цьому півріччі досліджено 385 проб води шахтних і трубчастих колодязів у селах на території дев’яти сільських та селищних рад.  При цьому 74  проби дослідженої води не відповідають гігієнічним вимогам за вмістом нітратів. Продовжуються реєструватись випадки захворювань крапельними інфекціями, зокрема вітряна віспа, скарлатина. Триває моніторинг заходів профілактичного спрямування щодо попередження виникнення особливо небезпечних інфекцій, в тому числі, спільних для людей і тварин.

Фахівцями Ковельського міськрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» й надалі продовжується проведення проти епідеміологічних по локації і ліквідації осередків захворювань та заходи профілактичного спрямування.

Коментарі
29 Червня 2017, 14:35
я бачив як машина з московськими номерами викидала міндобрива біля Любитова в болото
29 Червня 2017, 18:59
А в районі діє програма питна вода
29 Червня 2017, 19:06
на волині сама краща вода по всій україні.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024