Після закінчення посиленого карантину у Ковелі відбувся концерт до Дня Соборності України

26 Січня 2021, 13:00
Концерт 1948
Концерт

У Народному домі «Просвіта» у Ковелі відбувся відкладений через посилений карантин концерт з нагоди Дня Соборності України.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Ведуча заходу Наталія Гончар наголосила, що важко переоцінити роль важливої історичної події, що відбулася 22 січня 1919 року – проголошення Акту злуки Української і Західноукраїнської народних республік, зупинилась на подіях сьогодення, адже Україна знову бореться за свою територіальну цілісність.

Мистецьку програму розпочали з молитви за Україну, яку виконала хорова капела. У монолозі місцева акторка Альона Малюга- Мельникова, уособлюючи Україну, передала велич, волелюбний дух, прагнення нашого народу до єднання і порозуміння. 


Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та усіх, хто поліг за незалежність і соборність держави.

З вітальним словом до мешканців громади звернувся міський голова Ігор Чайка. Він, зокрема, зауважив, що всі ми – різні, але об’єднані в єдину Українську державу.

«За це боролися наші предки, за це сьогодні воюють на Сході наші Герої. Бо Україна – це наша найбільша цінність. Давайте і далі гуртуватися, разом берегти, укріплювати і розбудовувати її», – закликав Ігор Чайка.

 


 

Кращі солісти й колективи територіальної громади створили неповторну, урочисту атмосферу. Серед них – гурт «Колорит», художній хореографічний колектив «Барвінок», аматорський ансамбль пісні і танцю «Лісова пісня», аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Промінь», гурт «Родина» (с. Білин), естрадно-духовий оркестр «BRASS-BAND», камерний оркестр «Квінта» та ансамбль скрипалів школи мистецтв, дитяча студія народного танцю «Дзвіночок», солісти – Андрій Мигуля, Анастасія Смаль, Ірина Михалевич та Вадим Влащук, читець поезії Лесі Українки Олена Місюра.

Відучора впродовж місяця у НД «Просвіта», Галереї мистецтв, історичному музеї та центральній бібліотеці діють тематичні експозиції.










 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром