Ковельським депутатам показали будівництво Центру діалогу культур

05 Лютого 2021, 10:00
Ковельським депутатам показали будівництво Центру діалогу культур 2780
Ковельським депутатам показали будівництво Центру діалогу культур

Депутати Ковельської міської ради побували у Центрі діалогу культур, який звели на базі колишнього стадіону «Локомотив».

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Майже один мільйон євро місто отримало на будівництво першої черги у рамках програми транскордонного співробітництва ЄС «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020». Про це обранцям громади розповів координатор проєкту Василь Байцим. За його словами, у квітні має відбутись презентація центру.

У вересні минулого року на базі центру створили Комунальне некомерційне господарське об’єднання «Транскордонний центр діалогу культур імені Гетьманів Ружинських» виконавчого комітету Ковельської міської ради.

Директор Юрій Конащук каже, що завдання об’єднання — координувати діяльність усіх структур, які будуть у його складі, забезпечувати належне утримання території та споруд і подальшу розбудову об’єкта.

Загалом це має бути багатофункціональний комплекс, який займатиметься різноманітною діяльністю. Зокрема, організацією та проведенням змагань, фестивалів, спортивних та мистецьких свят, міжнародних зустрічей. Затверджено міську програму його утримання та розвитку на 2020-2026 роки. Розбудова центру здійснюватиметься поетапно.

Крім того, що збудували підтрибунні приміщення, за кошти міського бюджету завершується другий етап — благоустрій території та будівництво інженерних мереж. Загальна вартість цих робіт – майже 39 мільйонів гривень.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев поінформував депутатів, що остаточне рішення щодо подальшого використання новозбудованого приміщення буде внесено на розгляд міської ради після його введення в експлуатацію.

 










 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
05 Лютого 2021, 12:10
Треба щоб туди ходили люди. А де вони ? Більше робочих місць Ковелю потрібно. Залізниця занепала.
05 Лютого 2021, 14:16
Після початку фейкодемії нескінченно-хронічного короностатистичного грипу в нас все потихеньку занепало...
05 Лютого 2021, 14:57
Директор Юрій Конащук каже, що буде організовувати проведенням змагань, фестивалів, спортивних та мистецьких свят, міжнародних зустрічей!!! Прохвесіонал! Це неповага та знущання з ковельчан. Кіндер непогано пристроїв свого радника. Але радник у мера був цікавий, якщо врахувати, що він був судимий, то мабуть кримінал назначив його смотрящим за Кіндером й міська влада за часів Кіндера була кримінальною. Аудит покаже скільки вони вдвох вкрали грошей на сцені та на цьому Центру. Якось цікаво так виходить, що й І.Чайку буде контролювати кримінал.
05 Лютого 2021, 22:13
А для чого Конащуку лізти на стадіон? В нього ж є павільйон в самому центрі, нехай туди люди ходять...
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024