Суд оголосив «вердикт» у справі скандального у Ковелі демонтажу будівлі

04 Липня 2017, 14:12
3311

У Ковельському міськрайонному суді розглядався позов ковельчанки Валентини Матасюк, яка просила заборонити знесення на вулиці 1-го Травня частини будинку, де за стіною проживає сім’я учасника АТО. Відповідачами у справі є Віталій Зварич та Валерій Троцюк (на знімку – в центрі), а третьою стороною – відділ архітектури та містобудування виконкому міської ради.

Наше видання повідомляло про цей конфлікт, під час якого надійшло навіть до рукоприкладства, і про початок розгляду справи у суді.

Віталій Зварич у судове засідання взагалі не з’явився, хоча був належно оповіщений, про причини неявки суду не повідомив, а Валерій Троцюк позов не визнав і пояснив, що допомагав Зваричу прибирати будівельне сміття на земельній ділянці останнього, оскільки є його родичем.

Волинське обласне бюро технічної інвентаризації сфальсифікувало документ про те, що частина будинку знесена, але вона фактично існує, і цей факт сторони конфлікту в суді не оспорювали. На «підробці» стоять підписи біля прізвищ працівників бюро Т.В.Кулінич та М.М.Савчук. Поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України (підроблення документів).

Суд встановив, що Віталій Зварич не є власником спірної квартири, але йому належить земельна ділянка під цією квартирою і земля біля будинку. Він на даний час не в праві проводити знесення тієї квартири. Його дії безсумнівно порушують права позивача, як власниці суміжного житла. Валерій Троцюк, крім того що родич, тут «випадковий»: йому не належить ні земля, ані житло, а тому він не має права проводити будь-який демонтаж.

До речі, у договорах купівлі-продажу земельних ділянок, які завірені приватним нотаріусом, жодним чином не оговорено наявність на одній з них нерухомого майна у вигляді спірної квартири. Або нотаріус не була на місці і не бачила про що йдеться, або у справі просто «підмазали»…

Позивача та її родину стривожив демонтаж з огляду на те, що квартири є суміжними, а дерев’яний будинок – ветхим, і внаслідок таких робіт можливе заподіяння шкоди їхній власності. Міська влада поставила Віталю Зваричу вимогу терміново припинити демонтаж, однак Валерій Троцюк із п’ятьма чоловіками активно продовжував знесення спірної квартири: великими кувалдами били по несучих стінах, щось робили на даху, без відома «Волиньобленерго» було зірвано електропроводку, і це все при тому, що газова система для квартир – спільна.

Головуюча у справі суддя Ірина Логвинюк позов Валентини Матасюк задовольнила частково, зобов’язавши Віталія Зварича, інтереси якого представляв адвокат, припинити дії з демонтажу та знесення частини будинку № 25 на вулиці 1-го Травня. Суд також вирішив стягнути зі Зварича на користь Матасюк 2 тисячі 270 гривень судових витрат.

Коментарі
05 Липня 2017, 11:49
Невже є правда на світі
05 Липня 2017, 12:37
В апеляції кривда візьме реванш...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024