Ковельчан знову посварила земля під забудову

05 Липня 2017, 17:24
5991

За словами начальника відділу земельних ресурсів виконкому Ковельської міської ради Вадима Логвінова, в реєстрі на отримання земельних ділянок під забудову сьогодні перебуває 2100 громадян всіх категорій, з них 378 чоловік – учасники АТО, які безпосередньої звернулися до місцевої влади за землею.

Він повідомив про це на громадських слуханнях, на яких обговорювалися проекти регуляторних актів щодо забезпечення земельними ділянками учасників АТО та членів їхніх сімей.

«Вадим Григорович, ви керували земельним відділом, коли на підстаних осіб, і депутатів у тому числі, надалися 68 земельних ділянок біля водосховища, де набережна. Надали одним рішенням [міської ради, – ред.]. Зараз не вистачає земельних ділянок не тільки для громадян, але й для учасників АТО. Як ви думаєте вирішувати це? І скільки ще ділянок «йшло» на підставних осіб?» – поцікавився спецкор волинської газети «Вільна думка» Микола Силюк.

«Шановний Микола Васильович, скажіть, будь ласка, яке це відношення має до розгляду регламенту по розподілу земельних ділянок?» – перепитав головний земельник міста Ковеля.

Як сказав потім голова громадської ради при Ковельській міській раді Микола Печенюк, у нього з’являється таке відчуття, що хтось лобіює інтереси «прокурорського дому» на вулиці Глібова, там де хочуть виділити земельну ділянку для ковельчанки Надії Тарасюк, син якої загинув у зоні АТО.

Вадим Логвінов також мовив, що є роз’яснення з Волинської ОДА: безпосередньо учасник АТО може отримати земельну ділянку, а члени його сім’ї отримують землю під забудову на загальних підставах.

«А хто це таке роз’яснення надав? То давайте ми його всю родину туди й відправимо [в зону проведення АТО]. От тоді все буде харашо і тоді роз’яснення буде зовсім інше», – запропонувала голова громадської організації «Члени родин загиблих в АТО «Віра» Людмила Данилевич.

Микола Печенюк висловився, що треба, щоб учасникам АТО видавали другу земельну ділянку, але вже на дружину та дітей і тільки після того, як землю отримають всі «атошники», хто ще не отримав.

«Нічого не получиться. Це буде бардак!» – застеріг заступник Печенюка у громадській раді, помічник народного депутата Ігоря Гузя Ігор Верчук.

На думку Людмили Данилевич, якщо в Україні йде війна, то мають отримувати землю учасники АТО, а не ті люди, які сидять в тилу і їздять у Польщу та по закордонах заробляти гроші.

Один з «атошників» дорікнув Вадиму Логвінову, щоб він не зводив «лобами» людей, але головний земельник міста це заперечив та з приводу першочергового надання землі під забудову згадав мораторій на виділення ділянок всім іншим категоріями населення, крім АТОвців, прийнятий кілька років тому Ковельською міською радою, який було скасовано судом, як незаконне рішення. Як каже Микола Печенюк, варто прописати, що до членів сім’ї учасника АТО належить: чоловік, дружина, діти, батьки, брати і сестри, дід і баба.

«По всьому Ковелю все роздамо і… не буде землі», – зауважила секретар Ковельської міськради Віра Федосюк, яка головувала на громадських слуханнях.

Людмила Данилевич запевнила, що потрібно надати земельні ділянки всім дітям всіх учасників АТО, коли вони стануть повнолітніми, і запитала: «На який час приймається регламент розподілу земельних ділянок?»

«Поки ми тут зараз є рада, вибрана на п’ять років, ми приймаємо цей регламент. Якщо прийдуть нові депутати, новий міський голова і десь їм не сподобаються наші положення, вони можуть туди внести зміни», – передбачила Віра Федосюк політичне майбутнє.

Дещо згодом Людмила Данилевич заявила, що вона не хоче накаляти обстановку між АТОвцями та родинами загиблих, але треба обов’язково прописати, щоб залишили за їхніми дітьми право на землю. Віра Федосюк відповіла, що в законодавстві такого немає.

«Ви всі дорослі, всі розумієте ситуацію. Да не хватить землі у Ковелі! Нема землі у місті!» – наголосив волонтер Юрій Кікавський.

«Юра, землі є море! Ну, Юра, для чого ти таке говориш?! Землі море!» – переконував Микола Печенюк.

«Ви хочете сказати, що сьгодні у місті можна знайти тисячу ділянок?!» – дивувався Вадим Логвінов.

«Я вам сто раз казав: аеродром зробіть!» – гукнув до нього голова громадської ради, маючи на увазі роздачу землі під забудову на території колишнього аеродрому, біля вулиці Варшавської.

Час від часу учасники громадських слухань сварилися. Одного разу емоції так «зашкалили», що було передчуття близького мордобою.

Сварилися між собою й жінки. Людмила Данилевич вкотре звинуватила Віру Федосюк в тому, що вона «зробила балаган». Віра Іванівна заперечила це і пояснила, що через зайві й нікому не потрібні емоції вже й так більша частина учасників пішли із залу, а залишилися ті, які справді вболівають за місто та його громаду.

А серед тих, хто пішов були Микола Печенюк, Людмила Данилевич та інші.

«Мені дуже шкода, що все перейшло на такий емоційний дуже тон, тому що там, де є емоції, там виключаються мізки. Може, зараз хто і повернеться, а, може, й ні», – прокоментував ситуацію Ігор Верчук.

Повернулась через деякий час Людмила Данилевич, яка знову висловила претензії Вірі Федосюк, мовляв, остання образила дружину загиблого учасника АТО. Віра Іванівна здивувалась, сказала, що нічого такого не було.

«Чогось получається, що той, хто більше кричить, той більше має», – запевнила згодом Віра Федосюк.

Загалом же, учасники громадських слухань схвалили всі запропоновані владою проекти регуляторних актів, які перед тим обговорили та підтримали учасники АТО.










 

Коментарі
05 Липня 2017, 20:48
Стид і сором ця створена громадська рада! Чого вартий лише голова. Неосвічений, невихований... <br/>А тут ще й Людмила Данилевич.... почуйте себе зі сторони! Безграмотні!
05 Липня 2017, 21:11
хіба люди йшли в ато за земельну ділянку?хіба гинули вони за земельну ділянку?навіть геройство привязали до землі
05 Липня 2017, 21:28
Заслужених хамів історія замовчує
05 Липня 2017, 23:48
Як каже Микола Печенюк, варто прописати, що до членів сім’ї учасника АТО належить: чоловік, дружина, діти, батьки, брати і сестри, дід і баба.------ ви ще кота і собаку з щенятами забули !
06 Липня 2017, 00:21
А давайте спочатку про бюторастів від Мавпа
06 Липня 2017, 01:02
Як повістки получати всі ховались, а коли землю дають усіх жаба душить.<br/>А дають реально проблемні ділянки.
06 Липня 2017, 01:04
Вчіться грамоти!!! А як &quot;тупі&quot; сидіть вдома!
06 Липня 2017, 01:04
я за те щоб діду бабы жінці та батькам атошників видали елітну землю в Ковелі чи на оз.Світязь!!!...
06 Липня 2017, 01:05
або по 1000000 за моральну шкоду та зраду командирів всім учасникам ато!!!...
06 Липня 2017, 01:07
Молодих і амбітних треба! А то набрали в контрабандистів і бабів, яким внуків няньчити, а вони бачиш Громадська рада! <br/>Яка освіта в Печенюка? 9 класів?
06 Липня 2017, 01:36
ще мої улюбленій кішечці діляночку будь ласка !
06 Липня 2017, 01:36
Зібрали такзване громадське слухання, на якому побачили істинне лице всіх присутніх в залі. Людмилою Данилевич всього лиш була озвучена пропозиція про внесення в регламент права першочерговості на придбання земельної ділянки під забудову для дітей загиблих в АТО, після досягнення ними повнолітнього віку. Адже наші, ще малолітні діти, довгі роки не будуть нікому конкурентами в отриманні ділянок, тим більше учасникам АТО. Міська рада найближчим часом зобов'язана прикласти максимум зусиль,щоб розширити генплан міста, розробити ПДП і забезпечити не тільки категорію пільговиків... Пропозиція щодо дітей воїнів,які не повернулись живими з поля бою ,була внесена на майбутнє. Якщо місцевій владі не болить і не турбує майбутнє дітей цієї категорії, то мені зовсім навпаки... Тому,що цим дітям тато вже не протягне свою руку допомоги, а одній мамі витягнути на своїх плечах двох, трьох діток ой як важко в сьгоднішній час... І те, що АТОВЦІ сперечались з родинами загиблих, це підла брехня, оскільки головуюча нас хотіла зтолкнути лобами, зчинила балаган перекручуючи запропоноване, родини загиблих вийшли із зали засіданнь, а за нами в підтримку залишили зал засідань депутати, АТОВЦІ, громадські діячі. Деякий час ми спілкувались на вулиці. Коли ми з дружиною загиблого Вишневською Інною повернулись в приміщення міськради, щоб зустрітись з Логвіновим В.Г., то знайшли його на томуж місці в залі засідать, де і надалі проходило громадське слухання і голосування за присутністю шести чоловік. Ми були вимушені з Інною дочекатись поки закінчиться та клоунада, тому що Вишневській потрібно було поспілкуватись з Логвіновим, участі в голосуванні не приймали. Те що в країні війна відчули лише ті сім'ї, які пережили і сьогодні переживають її разом із своїми рідними, найдорожчими людьми, що пройшли те пекло в АТО...А про родини загиблих-я прсто промовчу... Прикро те, що жили б сьогодні наші діти, працювали б на благо своєї держави і сім'ї, аби не ця проклята війна...Решта людей за три роки вже звикли до сьогоднішнього стану в країні, для більшості це щось далеке і взагалі наче кіно. Кожен тягне ,,ковдру&quot; на себе...А словами про героїзм, дітей не нагодуєш. Адже саме сьгоднішня міська влада забрала наших годувальників, самі не побігли, дітей, чоловіків своїх не відправили і сьогодні не спішать. То як наші сім'ї тепер на вашу думку такі щасливі, бо ви кинули їм кістку з свого барського столу, тикнули по 8-9 соток землі і в ненакращих районах міста, то наслідуйте приклад наших синів ,,шановні&quot; чиновники, ми і вам виділимо незважаючи на те, що у вас по 5 як мінімум таких ділянок є приватизованих... Хочу звернутись до кореспондента який висвітлив вищевказаі події. Шановний, доносьте до громадськості все ж таки правду...
06 Липня 2017, 01:48
Побільше б таких,, безграмотних&quot;, але мудрих, справедливих Печенюків.
06 Липня 2017, 02:06
Печенюк - молодчина.А хто ще так правду матку ріже,а ніхто,і не сріть його.
06 Липня 2017, 03:07
Вам з вашою вищою освітою до Миколи ще рости і рости, телепні продажні .
06 Липня 2017, 04:32
Дуже влучно щодо продажних телепнів!!! На те й вчились років 6 напевно, бо нінащо більш не здатні... Такі й на фронті не то друзів, а й матір рідну продадать і 30 срібників порахують як Іуда<br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/>.
06 Липня 2017, 10:54
Щось із БЮТ не ТАК
06 Липня 2017, 12:51
Ви хоч і мама загиблого сина в зоні АТО, але саме через Вас особисто і виник цей &quot;балаган&quot;, бо замість того, щоб вміти вислухати, Ви лише навчилися звинувачувати і робите це доволі безграмотно. Запам'ятайте: кусок землі, за який Ви так скажено б'єтеся, не поверне ні Вашого сина ні інших загиблих героїв АТО! Хіба на земельних ділянках світ зійшовся?! Бридко було дивитися, як Ви із владою торгуєтеся за землю! Щоб не фантазували Ви з Печенюком, є ще Закон України, який вкоротить надмірні земельні апетити. І не звинувачуйте журналіста в неправді, &quot;що АТОВЦІ сперечались з родинами загиблих&quot;, бо ці слова на громадських слухання виголосили саме Ви.
06 Липня 2017, 14:16
З вашого посту зрозуміло, що ви були присутні в залі і обізнані з тим, хто і що там говорив. Дюдмила Данилевич написала відкритого листа і підписалась під ним. Що ж незаконного є в пропозиції пані Людмили, яка просила внести поправку щоб по досягненню повноліття діти загиблих в АТО мали право на позачргове отримання у власність безкоштовної земельної ділянки? Де ви тут бачите надмірні земельні апетити? Ваші діти не оплакували загиблого в АТО батька? Ви на свої шкурі це не відчули? Хіба для себе підтримав Печенюк цю пропозицію? Так, це було досить емоційно, але не менше емоцій було зі сторони Федосюк та Логвінова! Тут можна зрозуміти тих хто емоційно висловлювався на кориисть сиріт, а що втрачають від такого рішення Федосюк і Логвінов? У них вже дійсно помутився розум і втрачена совість? А може вже давно її нема? З фотографій видно, що громадські слухання знову не відбулися, бо більшість покинула зал! Опамятайтеся! АТО ще не скінчилося і життя підносить різні неочікувані сюрпризи, бо Всевишній бачить усе і саме Він ростравляє усі крапки над і.
06 Липня 2017, 16:07
Послухайте &quot;містер невідомий(а)&quot; мушу так до вас звертатись тому, що ви навіть назватись боїтесь такі ,,грамотні і гострі&quot;... Нехай я тупа і безграмотна сільська баба, але речі звикла називати своїми іменами... Хоча, до речі, також закінчила відповідний вуз і маю диплом. Справа не в земельних ділянках, а в тому як влада їх надає... Ви готові закопати в ту землю кожного, хто звернеться до вас з проханням надати земельну ділянку. Ще не було такого контролю з боку громадськості, яка вам заважає деребанити землю, от ви і скаженієте. Такі як я і Печенюк для вас як кістка в горлі... Особисто моя сім'я, як родина загиблого, від вас нічого не отримала і не потрібно нам. Окрім тієї ділянки 9 сот.,яку видали моєму чоловіку як ліквідатору Чорнобильської АС першої категорії інваліду другої групи, через 31 рік після аварії, 2,6роки розробляли ПДП навіть після втрати сина. Так уважили, що слів нема, щоб висловити вдячність. Але мій обов'язок дбати не тільки за свою сім'ю. Владі я лише зауважувала, щоб не перекручувала сказане. Якщо моя вина у створеному балагані, то чому на підтримку наших родин покинули зал засідань всі присутні за виключенням 5-6 осіб. Дійсно, як коментують, ще кішечку і собачку нашу любиму головуюча назвати забула, адже і їм теж потрібне право... Внесли конкретну пропозицію, для чого було паяснічати...?Всього лиш потрібно було винести на голосування, так,ні і на цьому кінець. Та не потрібна нам ваша земля і не чіпайте мого сина, ви ногтя його не варті, власне, як і всіх інших загиблих в АТО. І досить рвати наші душі і посипати їх сіллю, вони й так не перестануть ніколи кровоточити... А наших найкращих синів України,<br/> на жаль ніхто і ніщо не поверне вже в сім'ї і за дітей їх ніхто не подбає окрім нас самих. Ось така в нас влада в місті... Дякую і низько хочу вклонитись волонтерам, які піклуються про родини загиблих і про наших воїнів, які й надалі захищають сувернітет і територіальну цілісність нашої Української землі. А що стосується Закону України, то він таки вкоротить ваші надмірні земельні апетити... Бо нема страху у вас ні перед людьми ні перед Богом, якщо у вас повертається язик ще щось коментувати на наш чи мій рахунок.
06 Липня 2017, 16:35
жіночко, не згадуйте тут Всевишнього і не проклинайте нікого, бо це великий гріх, тим паче під час посту!
06 Липня 2017, 20:39
Вкажіть мені безграмотній де і як я хоть півсловом когось проклянула чи акцентувала на чомусь. А Всевишнього, вибачте, згадую, бо відчуваю його і хлопців наших підтримку, вони постійно поряд з нами...
06 Липня 2017, 22:38
Печенюк держе на цепу як рабів на території свого притому. Хоче на цепу посадить Ковельчан!
07 Липня 2017, 21:51
Я ОДНОГО НЕ РОЗУМІЮ ЧОМУ АТОВЦІ НЕ БЕРУТЬ ЗЕМЛЮ ПІД ЗАБУДОВУ У СЕЛАХ ЯКІ МЕЖУЮТЬ З МІСТОМ ТАКІ ЯК ЗЕЛЕНА ,КОЛОДЯЖНО, ДУБУВІЙ ...... , МОНИ Ж ТАМ ДІЛЯНКИ БІЛЬШІ МОЖУТЬ ОТРИМАТИ .<br/>ЧИ ВОНИ ОТРИМУЮТЬ ТАМ І ТАМ ?
08 Липня 2017, 02:35
До Печенюка Миколи Васильовича !!!!!!!<br/>Ви є великий громадський діяч і активіст в місті Ковелі. Можливо Вас чекає велика політична карєра і Вас чекає посада мера, але що може бути у Вас спільного з цим негідником і великим шахраєм Кікавським Юрою? Прийде час і громада про цього жирного кабана Кікавського у Вас запитає. Непрацюючий Кікавський псевдо- волонтер перебуваючи разом з вами переслідує дві мети: бути депутатом і займатися шахрайством із землею. Чесніснісь,повага і мораль в нього незакладені ще з дитинства.
06 Лютого 2018, 14:55
Правду Віктор пише в нього кредитів було як в собаки блох і тікав він від них як скажений-одним словом шахрай.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024