У центрі Ковеля на пішохідному переході Opel збив велосипедиста

09 Липня 2017, 11:54
3599

Під колеса авто «Opel Combo» потрапив пенсіонер-велосипедист. 

ДТП сталося 8 липня, близько 14:00 поряд із Будинком Рад, що в центрі Ковеля, – пише ПроКовель.

За свідченнями очевидців, велосипедист на швидкості намагався перетнути пішохідний перехід. А на зустріч йому дорогою мчало авто. В результаті зіткнення, пенсіонера кинуло на лобове скло «Опеля», а потім – на асфальт дорожнього полотна. Удар був такої сили, що чолов’яга своєю масою тіла просто увігнув лобове скло авто в середину салону. 

Свідки ДТП викликали швидку та поліцію. Розповідали, що медична допомога прибула за лічені хвилини, а ось патруль поліції довелося ще почекати. 

Велосипедиста з численними травмами кінцівок та голови з місця події забрали медики. Згодом прибули й поліцейські, які огородили місце ДТП, і взялися брати свідчення у водія «Опеля», який не постраждав, та очевидців аварії. 











 

Коментарі
09 Липня 2017, 15:41
Шкода, що таке сталося. Велосипедисту швидкого одужання. І при нагоді знайти час щоб, можливо раз у житті, заглянути у правила дорожнього руху, де заборонено рух на велосипедах тротуарами і тим більше пішоходними переходами.
09 Липня 2017, 16:20
а водіям пам"ятати, що перед пішохідним переходом потрібно значно знижувати швидкість і бути готовим до непередбачуваних подій- як то вибігання дітей на дорогу, багато дітей катається на вилосипедах( а пенсіонер це та сама дитина). Провина водія у даній ситуації становить 99,8888%
09 Липня 2017, 18:45
воно то так, але на тому переході зі сторони вопака через парковку хер кого побачиш
09 Липня 2017, 21:00
12.1. Під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен ураховувати дорожню обстановку, а також особливості вантажу, що перевозиться, і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним.<br/>Коментарі експерта<br/> 12.2. У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості швидкість руху повинна бути такою, щоб водій мав змогу зупинити транспортний засіб у межах видимості дороги.<br/>Коментарі експерта<br/> 12.3. У разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об’єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об’їзду перешкоди.<br/>ПДР: у разі виникнення небезпеки для руху<br/>Коментарі експерта<br/> 12.4. У населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 60 км/год.<br/>ПДР: рух ТЗ в населених пунктах<br/>Коментарі експерта<br/> 12.5. У житлових і пішохідних зонах швидкість руху не повинна перевищувати 20 км/год.<br/>ПДР: рух ТЗ в житлових і пішохідних зонах
10 Липня 2017, 17:32
Воно то так. У Ковелі море велосипедистів. На тротуарах рух заборонено. Велосипедна доріжка одна по Театральній, яка пішоходами абсолютно ігнорується. Дорогами небезпечно, особливо дітям і пенсіонерам. То де їм їздити? Потрібно забезпечити інфраструктуру, як в цивілізованих країнах, а тоді можна забороняти їздити в неустановлених місцях.
10 Липня 2017, 20:26
по закону, якщо на тротуарі немає відмітки про велодоріжку, то такою є полоса завширшки чверть тротуару від краю по стороні руху велосипедиста. Як же ви відстали від життя. Жах!!!
11 Липня 2017, 02:18
Як що мова йде про дітей, то вони взагалі до 14 років не повинні виїжджати на проїжджу частину і навіть наближатися до неї! За це батькам стукати по голові! А пенсіонерам взагалі потрібно заборонити користуватися даним видом транспорту, по місту при пред'явленні посвідчення їх довезуть і на дачу, додому, ринок. <br/>Це безвідповідальність самих велосепедистів, і свою (_*_) легше зупинити ніж автомобіль.
11 Липня 2017, 18:47
Враховуючи місце зупинки Опеля водій вибрав безпечну швидкість і зупинив авто майже моментально а велосипидист рухається швидше ніж пішохід а відтак водій і не встиг його вчасно побачити. Якби пішоходів та велосипедистів штрафували як і водіїв то дтп із їх участю знизилось мінімум на половину. А тому шановна, моя думка що на стількі відсотків як ви пишите провини велосипедиста.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024