Львівська письменниця Дара Корній познайомила ковельчан зі своїми новими книгами

19 Лютого 2021, 16:00
Дара Корній 1796
Дара Корній

Українська письменниця Дара Корній у Ковелі презентувала свої нові твори та книги, що вийшли додатковими тиражами і в оновлених обкладинках.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Мольфарка українського слова, золота письменниця України (2016), королева українського фентезі, мавка,  – як тільки не називають сучасну львівську письменницю родом із Лесиного краю – Дару Корній поціновувачі її творчості. Особливий казковий світ, таємничі волинські ліси й озера надихають на дослідження дохристиянської міфології, праукраїнських вірувань, етнографії, казок і народних традицій. В творах письменниці переплітається прадавня українська містика, історія, психологія і життя, яке постійно підкидає уважному автору літературні сюжети.  

За свою десятирічну письменницьку кар’єру Дарі Корній вдалося досягнути беззаперечного успіху: тричі стати лауреаткою Всеукраїнського літературного конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова». 

У 2020 році із 30 робіт, висунутих на здобуття «Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва» перемогу здобула Дара Корній та її три книги «Чарівні істоти українського міфу. Духи природи», «Чарівні істоти українського міфу. Домашні духи», «Чарівні істоти українського міфу. Духи-шкідники».

За короткий період творчості вона прославилася на всю Україну. Її твори вийшли загальним накладом 200 тисяч примірників. Книги Дари Корній, які є у фонді Ковельської центральної бібліотеки, представили на виставці. 

На зустріч з львівською письменницею завітали любителі книги та шанувальники творчості. Одна із гостей сказала, що зустрічі такого типу потрібні не лише майстрам слова, а й читачам, оскільки найбільше важить – спілкування між людьми, яке надихає одних до творчості, а інших – до прочитання та аналізу, що разом становлять важливий творчий процес.





 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024