Міська влада Ковеля хоче заохотити жителів міста утеплювати свої будинки

21 Лютого 2021, 15:00
Тарас Яковлев 2807
Тарас Яковлев

У Ковелі розробили дві нові місцеві житлові програми.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Житлові програми 17 лютого підтримала постійна комісія з питань житлово-комунального господарства, екології та благоустрою міста, комунального майна, промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, торговельного та побутового обслуговування населення.

Надання довгострокових пільгових кредитів мешканцям територіальної громади на індивідуальне житлове будівництво на селі, його реконструкцію та придбання передбачено програмою «Власний дім на 2021 рік». Про це поінформувала депутатів начальниця відділу обліку, розподілу та приватизації житла Ніна Іваненко. На названі цілі планують залучити по 200 тисяч гривень з обласного та бюджету громади, 100 тисяч – з державної казни.

Проєкт Програми фінансової підтримки житлового фонду Ковельської територіальної громади на 2021-2024 роки представив перший заступник міського голови Тарас Яковлев. Він зауважив, що вона покликана знизити фінансове навантаження на ОСББ і ЖБК.

Тарас Яковлев також додав, що для ОСББ і ЖБК надзвичайно актуальним є впровадження енергозберігаючих заходів.

Передбачається наступні три механізми їх підтримки:

  • відшкодування частини суми кредитів; 
  • отримання безвідсоткової позики (поворотної фінансової допомоги) у Револьверному Фонді Міст Асоціації «Енергоефективні міста України»;
  • відшкодування частини відсотків по кредитах.

Міська влада таким чином хоче заохотити людей до участі в проєктах, що стосуються термомодернізації, підвищення комфорту, естетичного вигляду житлових будинків, заміни внутрішніх мереж.

У місцевому бюджеті на впровадження Програми цьогоріч уже передбачили 1,5 мільйона гривень.

Обранці громади також проголосували за проєкт рішення про надання згоди на участь міської ради в програмі Револьверного Фонду Міст Асоціації «Енергоефективні міста України». До Асоціації, як членські внески, буде перераховано також 1,5 мільйона гривень.

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром