Функціонал і завдання перетворювача частоти Veichi

22 Лютого 2021, 13:40
1746

Електронні пристрої під назвою перетворювачі частоти активно використовуються для захисту електричних двигунів. Річ у тому, що ця техніка перетворює параметри частоти електричного струму. Відбувається безперервне управління трансформацією вхідних параметрів у вихідні.

Найчастіше частотні перетворювачі застосовуються в тих сферах, де працюють синхронні і асинхронні електродвигуни. Якщо правильно підібрати і надалі ефективно використовувати Частоник VEICHI вдасться оптимізувати виробництво, знизити витрати електроенергії, а також істотно продовжити термін служби будь-якого підключеного додаткового обладнання.

Режими управління

Більшість пристроїв від Veichi доповнюється декількома режимами управління, що істотно спрощує процес експлуатації:

  1. Ручне. Пуск, зупинка і налаштування здійснюється оператором вручну з використанням панелі або через пульт. Регулювання частоти, а також екстрена зупинка здійснюються в автоматичному режимі.
  2. Зовнішнє. Деякі моделі підключаються до ПК за допомогою інтерфейсів передачі даних, тому оператор в дистанційному режимі може призвести управління.
  3. Дискретні входи і «сухі» контакти. При використанні подібного режиму пристрій перетворюється в виконавчий механізм зовнішньої системи управління.
  4. Управління по подіях. Програмування часу пуску і зупинки дозволить заздалегідь активувати або зупинити пристрій. Найчастіше такі перетворювачі застосовуються для повної автоматизації промислових об'єктів.

Дані інвертори отримали широке поширення в житті простої людини і господарської діяльності величезної кількості промислових об'єктів.

Переваги перетворювачів частоти

Серед численних переваг можна виділити кілька ключових моментів:

  • суттєва економія електроенергії;
  • збільшення терміну служби промислового обладнання;
  • відсутність необхідності проводити технічне обслуговування;
  • віддалений контроль і управління;
  • широкий діапазон потужностей;
  • ефективний захист двигунів від поломок;
  • зниження рівня шуму силових агрегатів.

Перетворювачі гарантують плавний пуск для електродвигунів, а також забезпечують нормальні умови перезапуску, якщо відбулися збої в подачі електроенергії.

Частотні перетворювачі – це прості по конструкції пристрої. Вони не мають будь-яких рухомих елементів, відповідно технічне обслуговування не є обов'язковим елементом. Фізичне навантаження на двигун знижується завдяки регулюванню його потужності.

Сфери застосування перетворювачів

Це технічне оснащення застосовують на багатьох промислових об'єктах і для контролю окремих компонентів:

  1. Кранів і вантажопідіймальних машин. Постійне навантаження на кранові двигуни зношує основні механізми. Перетворювач дозволяє мінімізувати ризики, а також забезпечити відсутність ривків під час пуску і зупинки силового агрегату.
  2. Вентиляторів в котельнях. Процес контролю роботи вентиляторів забезпечить їх стабільність, а значить і ефективну роботу котельні.
  3. Прокатних верстатів і ліфтів. Переміщення ліфтів відбувається без різких ударів і ривків, що гарантує збереження в ідеальному стані не тільки двигуна, але і супутнього устаткування.
  4. Різних електродвигунів. Частота обертання робочого органу контролюється і стабілізується, гарантуючи нормальний реверс. Це особливо актуально для верстатів з ЧПУ.

Ефективне застосування перетворювачів від компанії Veichi дозволить зберегти численні види обладнання в ідеальному стані, попередивши передчасний знос.

У купівлі та виборі допомогу надасть магазин «Chastotnik». Менеджери допоможуть визначитися з вибором і розкажуть, як відбувається оплата і подальша доставка.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром