Яке насіння овочів сіють в лютому?

22 Лютого 2021, 14:35
2133

Флористи та просто любителі що-небудь посадити знають, що в лютому не можна зволікати й потрібно поспішати, щоб щось посадити. Особливу увагу варто звернути на підготовку до нового сезону, тому формування необхідного обсягу розсади стане справжнім порятунком для майбутнього врожаю.

Останній зимовий місяць дозволить втамувати спрагу городника і зайнятися чимось корисним. Тут https://florium.ua/ru/vegetable-seeds/ є можливість купити насіння з попереднім вибором з величезного асортименту. Якщо виникнуть складнощі, допомогу нададуть досвідчені фахівці своєї справи, які досконало знають все про розсаду.

Особливості лютневого посіву

Бажано наявність теплиці, тому що в середніх регіонах країни можуть вдарити морози і своєчасне перенесення рослин в тепле місце забезпечить їх збереження. Фанати з південних регіонів можуть спокійно висаджувати овочі в незахищений ґрунт.

Щоб правильно визначити дату посіву необхідно спрогнозувати дату кінцевого етапу, тобто перенесення розсади у відкритий ґрунт або теплицю. Обов'язково враховується кілька днів, щоб з'явилися сходи. У будь-якому випадку для початку необхідно вивчати характеристику кожної культури.

Кращі овочі для лютого

Варіантів багато, тому вибір завжди можна зробити:

  1. Помідори. Сорт пізньої стиглості підходить ідеально. Вегетативний термін від 110 до 140 днів. Через 2 місяці з'являється повноцінна розсада, що дозволить її переносити в прогріту землю.
  2. Перець. Часто любителі вибирають болгарський перець, який за 2,5 місяці перетворюється в розсаду. Вже через 7 днів з'являється насіння, після чого слід ретельно поливати невеликою кількістю води. Висота розсади для висаджування в ґрунт повинна бути 25 см. Дозрівання займе від 90 до 140 днів.
  3. Баклажани. Всього через два місяці можна пересаджувати баклажани в ґрунт з помірною вологістю. Через два тижні підростає насіння, а повний вегетаційний період від 100 до 150 днів.
  4. Селера. Дозріває дана культура за 200 днів. Після появи перших паростків сходи потрібно поставити на сонячну сторону. Уже в середині травня селеру можна переносити у відкритий ґрунт.

Крім усього цього можна звернути увагу на полуницю, картоплю, цибулю-порей і т.д.

Де купити насіння?

Ідеальний формат співпраці зі зручним вибором продукції надає сайт FLORIUM.UA. Посівний матеріал у великій кількості надається кожному, хто хоче що-небудь виростити і підготувати в майбутньому посівну кампанію. Менеджери та консультанти магазину додатково допоможуть з вибором необхідного насіння.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024