У селі Доротище відбулася літературна година поезій Лесі Українки

25 Лютого 2021, 13:30
У селі Доротище відбулася літературна година поезій Лесі Українки 1922
У селі Доротище відбулася літературна година поезій Лесі Українки

До ювілею Лесі Українки у Доротищі провели літературно-мистецьку годину.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

25 лютого виповнюється 150 років від дня народження нашої геніальної землячки Лесі Українки. Цій знаменній події приурочили літературно-мистецьку годину «Нехай мої струни лунають», яка відбулася в будинку культури села Доротище.  

Віршовані рядки талановитої поетеси лунали  у виконанні юних аматорів сцени. Емоційність дійства підсилювалась не лише щирістю та інтонацією декламаторів, але й відео на екрані.

По-особливому звучав  вірш «Сльози-перли». Написаний більше століття тому, прочитаний під кадри Майдану, він наче створений для нашого сьогодення.

У виконанні фольклорного гурту «Горлиця» звучали пісні на слова Лесі Українки та із запису її фольклорних надбань «Давня весна», «Негодонька», «Тихо Дунай воду несе», «Колискова».

Танцювальний колектив переніс глядача у чарівний світ Мавки та русалок. Під пташине різноголосся заспівали та затанцювали веснянок.

Учасники свята мали можливість оглянути книжкову виставку «Ти житимеш сльозою серед співів» та композиція ляльок-мотанок, де кожен виріб асоціювався з тематикою певного твору (підготувала біблотекар Шпилюк Валентина).   

 

Читайте також: 

150-річчя Лесі Українки: у Колодяжному видатна українка написала понад 80 поезій

У Ковельській центральній бібліотеці відбулося читання поезій Лесі Українки

 


1


 

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром