У центрі Ковеля вшанували Лесю Українку і читали її поезію

25 Лютого 2021, 16:21
У центрі Ковеля вшанували Лесю Українку і читали її поезію 2620
У центрі Ковеля вшанували Лесю Українку і читали її поезію

У Ковелі представники міської влади поклали квіти до пам’ятника Лесі Українки.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

25 лютого українська спільнота відзначає 150-річчя видатної письменниці Лесі Українки. Упродовж тижня у Ковельській громаді проходять заходи, приурочені цій ювілейній даті.

Представники міської влади, громадськість, шанувальники творчості геніальної поетеси прийшли до її пам’ятника у Ковелі, аби віддати данину шани і пам’яті славетній землячці.

Учасники зустрічі поклали квіти до підніжжя пам’ятника безсмертній Лесі.

«Лишатися наодинці з Лесиними віршами, драмами, листами — це великий привілей. Мати щастя читати її твори українською мовою – це дар, який нам всім треба вчитися усвідомлено приймати. Тим більше зараз, коли видали 14-томне зібрання її творів. Цю титанічну працю зробив наш Волинський національний університет. Таке спілкування реальне, бо у нас є Колодяжне, де досі жива Лесина історія в тих речах, в тих книжках, серед яких вона жила. У садибі в білому будиночку стоїть її рояль. І кілька разів у житті мені щастило грати на ньому. Зустрітися з нею в такий спосіб — це теж подія в масштабах всесвіту однієї людини. Тож шукаймо можливостей поговорити з Лесею. У Ковелі і на Волині їх — більш ніж достатньо», – сказав у своїй промові міський голова Ковеля Ігор Чайка.

Після цього тут запрацював відкритий мікрофон. Символічних 150 хвилин читатимуть твори Лесі Українки декламатори та всі бажаючі. А розпочалась акція під промовистою назвою «Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я…» із елегії «До мого фортепіано», яку озвучила Алюна Малюга-Мельникова.

Доєдналися до творчого марафону депутати міської ради, представники ради старшокласників міста, мистецьких колективів, учасники дитячої театральної студії «10 ряд 10 місце», учні шкіл, жителі Ковеля.









 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024