Ковельські лікарі вперше провели операцію зі встановлення кардіостимулятора

03 Березня 2021, 14:59
Ковельські лікарі вперше встановили кардіостимулятор 3688
Ковельські лікарі вперше встановили кардіостимулятор

У Ковельському МТМО вперше провели імплантацію одного з найскладніших приладів, що рятує життя людині при раптовій зупинці серця – трьохкамерний кардіостимулятор.

Про це інформують на сторінці медичного закладу у Facebook.

«В операційній працювала бригада досвідчених ковельських лікарів у складі кардіохірурга, завідувача кардіохірургічного центру Ковельського МТМО Володимира Танського, анестезіологів Андрія Гуски та Анатолія Бондарчука. Наші лікарі успішно провели операцію зі встановлення трьохкамерного кардіостимулятора з функцією дефібриляції пацієнту, який багато років страждає на дилатаційну кардіоміопатію. Він потребує трансплантації серця і перебуває у листі очікування в Ковельському МТМО», – йдеться у дописі.

Медики зазначають, що кардіостимулятор працює як «бригада швидкої допомоги».

«Тож відтепер у грудях 53-річного лучанина працює своєрідна «бригада швидкої допомоги». Прилад в режимі 24/7 контролює ритм серцевих скорочень та знімає напади загрозливих для життя аритмій. До операції чоловік міг пройти без задишки лише 250 метрів. Зараз він легко долає 560 метрів за 6 хвилин‍», – зазначили у дописі медзакладу.

Тут додають, що чоловік ще деякий час перебуватиме під наглядом лікарів, а потім зможе повернутися до активного соціального життя.

Наразі ще троє людей, які перебувають в листі очікування на трансплантацію серця у Ковельському МТМО, готуються до операцій зі встановлення кардіостимуляторів з дефібріляторами.

Читайте також: У Ковелі медики вакцинувалися від коронавірусу

 





 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром