Невикористана субсидія буде повертатись на рахунки людей

16 Липня 2017, 11:00
3765

Ковельчанам нагадали про монетизацію субсидій.

Невикористані суми субсидії на оплату послуг з газо- та електропостачання, що не перевищують вартості 100 кубічних метрів природного газу або вартості 150 кіловат-годин електричної енергії, відтепер не залишатимуться на рахунках отримувачів в організаціях, а перераховуватимуться на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі. 

Про це йдеться на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Субсидіантам, які вели енергоефективне домогосподарство, для отримання коштів необхідно до 1 вересня подати заяву у центр надання адміністративних послуг, на підставі якої здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність. На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим. 

Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення.

Згідно зі статтею 165.1.1 Податкового кодексу України, субсидія, незалежно від вигляду в якому вона виплачується, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Тому монетизація частини зекономлених субсидій жодним чином не впливає на процес декларування, а отримана від держави сума не повинна зазначатися у Декларації про доходи громадян.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39