Коли розпочнеться вакцинація українських освітян від коронавірусу

07 Березня 2021, 10:00
1402

В Україні вакцинувати від коронавірусу працівників сфери освіти планують до початку нового навчального року, тобто до вересня 2021 року.

Про це повідомив очільник МОЗ Максим Степанов під час години запитань до уряду 5 березня, інформує ТСН. 

Зі слів міністра охорони здоров’я, вакцинація в Україні відбувається за каскадним принципом, тобто, пізніший етап кампанії імунізації може розпочатися одночасно з попереднім, коли він ще не закінчився, якщо буде достатньо вакцин. А тому, згідно з розрахунками МОЗ, освітян планують вакцинувати від COVID-19 до початку нового навчального року.

«Що стосується вакцинації, зокрема, освітян - це для нас є надпріоритетом. Ми свідомо не ставили дати щодо початку тих чи інших етапів вакцинації. Тому що, згідно з нашою стратегією каскадного розгортання всіх цих речей, коли, наприклад, буде другий етап при привезенні відповідних обсягів вакцини, ми одразу будемо підключати третій етап, потім так само четвертий етап. Зрозуміло, те, що стосується освітян, ми повинні це зробити до початку нового навчального року. Так ми і плануємо зробити», – пояснив Максим Степанов.

Нагадаємо: головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, що в Україні вчителі не повинні реєструватися у "Дії" для запису на вакцинацію від коронавірусу, адже їх будуть щеплювати за списками, які подасть роботодавець. Вакцинувати педагогів будуть мобільні бригади у школах, на робочому місці.

Коментарі
07 Березня 2021, 14:57
Відповідно до частини другої статті 28 Конституції України жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим чи іншим дослідам.<br/>Багато медичних працівників відмовилося від даного експерименту над собою.
09 Березня 2021, 18:10
Відмовитись виявляється можна. Але чому тоді дітей не допускають до навчання в школах без прививок? Тепер побачимо як будуть колотись вчителі, які тероризували раніше батьків непривитих дітей.
10 Березня 2021, 01:51
Будуть &amp;quot;колотися&amp;quot; на папері за хабарі. Ось така буде платна &amp;quot;вакцинація&amp;quot;...
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024