Голова Ковельської районної ради В'ячеслав Шворак розповів про перші 100 днів на своїй посаді

14 Березня 2021, 17:56
В'ячеслав Шворак 3345
В'ячеслав Шворак

Перших сто днів на посаді голови Ковельської районної ради В'ячеславу Швораку минули надзвичайно швидко.

Про це інформують на сайті Ковельської районної ради.

У повідомленні зазначають, що чи не найважливішим у цьому періоді було питання реорганізації колишніх районних рад: Турійського, Любомльського, Шацького, Старовижівського районів. А це в першу чергу кадрові та майнові питання.

До районної ради 8 скликання за результатами виборів 25 жовтня 2020 року обрали 42 депутати від 6 політичних сил. Також за поданням голови райради створили шість постійних комісій, а саме: з питань депутатської діяльності законності, етики та регламенту (голова комісії Анатолій Борка); з бюджету та фінансів (заступниця голови комісії Олена Копитко); з питань планування соціально-економічного розвитку, торговельного обслуговування та регуляторної політики (голова комісії Юрій Мельник); з питань регулювання комунальної власності, транспорту, зв’язку та інфраструктури (голова комісії Юрій Кондратович); з питань сільського господарства, екології та земельних ресурсів (голова комісії Василь Голядинець); з питань освіти, культури, охорони здоров`я, соціального захисту, духовності, молоді та спорту (голова комісії Віктор Бичковський).

Читайте також:

Головою Ковельської районної ради став В'ячеслав Шворак

В'ячеслав Шворак: що відомо про нового 29-річного голову Ковельської районної ради

За цих сто днів відбулося чотири сесії районної ради. Основні питання, що вносилися до порядку денного сесій, стосувалися соціально-економічного й культурно-освітнього розвитку, сфери охорони здоров'я, цивільного захисту, управління майном районної комунальної власності, внесення змін до бюджету тощо.

За ініціативи голови районної ради В`ячеслава Шворака організували робочі поїздки за  участю керівництва районної ради та депутатів райради , які виїжджали у Головненську, Велицьку, Вишнівську, Забродівську, Луківську, Люблинецьку, Любомльську, Поворську, Колодяжненську, Ратнівську, Рівненську, Старовижівську, Сереховичівську, Самарівську, Турійську та Шацьку  громади, щоб на місці ознайомитися з проблемами. Додають, що тепер є напрацювання у багатьох проєктах, які можуть реалізувати в майбутньому.

На теперішній час є спільне напрацювання районної ради з об’єднаними територіальними громадами, зокрема, Вишнівською, Любомльською, Смідинською, Луківською і Люблинецькою та керівництвом Рівненської дистанції колії щодо відновлення курсування дизель-поїзда «Ковель-Ягодин».  

«Загалом є нормальна співпраця, взаєморозуміння з депутатським корпусом, райдержадміністрацією У майбутньому нам необхідно вдосконалювати механізм контролю за виконанням найбільш важливих рішень, зробити його дієвішим, давати принципову оцінку кожному випадку їх невиконання. Районна рада намагається працювати послідовно та систематично, ставлячи за основу своєї роботи служіння громаді і вирішення найболючіших проблем життєдіяльності району. На жаль, не завжди спроможні усі їх вирішити і повністю задовольнити потреби жителів району», – зазначають у районній раді.

 

Важливою проблемою району у Ковельській районній раді називають стан доріг, який бажає бути набагато кращим.

«Та це проблема і всеукраїнська. Не менш важливим є питання соціально-економічного напрямку, фінансової стабільності», – зазначили в повідомленні районної ради.

У державному органі самоврядування хочуть зробити Ковельщину привабливою для інвесторів та туристів.

«Роль органів місцевого самоврядування дуже важлива. Необхідно працювати над збільшенням надходжень до бюджету, створенням нових робочих місць, сприяти розвиткові лісових господарств, використати промислові потужності усіх розташованих у районі підприємств, зробити Ковельщину привабливою для інвесторів та туристів. Тим паче, що для цього у нас є всі можливості. Районна рада готова співпрацювати з усіма, хто прагне до конструктивної роботи та має слушні пропозиції щодо дій, спрямованих на підвищення розвитку району. Головне – працювати єдиною командою, щоб робота була злагодженою, а результати люди оцінять», – підсумували на сайті Ковельської районної ради 100 днів В'ячеслава Шворака на посаді.

 

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024