У Люблинці одна людина захворіла на ботулізм

16 Березня 2021, 13:00
Ботулізм / Фото ілюстративне 3356
Ботулізм / Фото ілюстративне

На території Ковельського району в селищі Люблинець зареєстрували випадок захворювання людини на ботулізм.

Про це повідомив Ковельський міськміжрайонний відділ Державної установи «Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України» на сайті Держпродспоживслужби у Волинській області.

Ботулізм — це харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися токсини (бутолотоксини) бактерії Clostridium botulinum.

Спеціалісти додають, що м'ясні, рибні, рідше — овочеві продукти домашнього консервування є основною причиною ботулізму. Продукти, які були погано вимиті перед  консервуванням, неправильно чи недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином є потенційно небезпечними. Навіть консерви, у яких все гаразд з терміном придатності, виглядом і смаком, можуть бути зараженими: ботулізм не можна визначити за кольором або смаком, організм, який спричиняє хворобу, не псує продукти.

Також ботулізм може виникнути внаслідок споживання в'яленої чи копченої риби та будь-яких виробів з м'яса (ковбаси, шинки тощо). Найчастіше причиною ботулізму стають в'ялені або копчені продукти домашнього приготування, проте реєструються і випадки хвороби після вживання продуктів вироблених у промислових умовах. Це трапляється у випадку не дотримання відповідних вимог під час заготівлі, переробки чи зберігання продуктів.

Значно рідше ботулізмом можна заразитись через рани, так само рідко мікроорганізм передається від матері до дитини через грудне молоко.

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
16 Березня 2021, 15:26
Не забувайне, що з березня минулого року ботулізм викликається грипозним коронавірусом, а не ботулічним токсином!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром