Дрозднівській сільраді через суд повернули орендовані землі за 151 мільйон гривень

18 Березня 2021, 11:39
Земля / Фото ілюстративне 2209
Земля / Фото ілюстративне

За втручання прокуратури територіальній громаді на Ковельщині повернули земельні ділянки вартістю 151 мільйон гривень, які орендар використовував не за цільовим призначенням.

Про це інформує прокуратура Волинської області.

На виконання рішення Господарського суду Волинської області, який задовільнив позов Ковельської місцевої прокуратури області в інтересах держави в особі Дрозднівської сільської ради Ковельського району, розірвали договір оренди, укладений між органом місцевого самоврядування і господарським товариством, та територіальній громаді повернуто землі вартістю 151 мільйон гривень.

Прокурори з'ясували, що суб’єкт господарювання, орендуючи з 2018 року земельні частки (паї) площею понад 160 га, розташовані на території сільської ради, всупереч Закону та договору оренди розорав частину землі й засіяв сіножаті і пасовища сільськогосподарськими культурами, використавши таким чином землю не за цільовим призначенням.

При цьому орендну плату за використання цих земель орендар платив до місцевого бюджету як за сіножаті та пасовища, а не за ріллю, що, відповідно до нормативної грошової оцінки земель, утричі менше, ніж могла отримувати територіальна громада.

На захист інтересів громади стала прокуратура.

Нині постановлене за позовом прокуратури рішення суду виконане, договір оренди розірваний, земля повернута громаді.

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024