«Голова Ковельської РДА загубився в просторі і часі», – Анатолій Вітів про неявку сільських голів на сесію райради

22 Липня 2017, 12:05
2585

Анатолій Вітів, голова фракції «Свобода» у Волинській обласній раді зреагував на новину «Район.Ковель» про те, як голова Ковельської райдержадміністрації Віктор Козак журив сільських голів за неявку на сесію райради.

«Таке враження, що голова Ковельської РДА Віктор Козак десь загубився в просторі і часі. Мабуть, забув, що в Україні відбулася Революція гідності і період диктату президентської гілки влади в гірших традиціях режиму Януковича закінчився. Голова РДА посягнув на права місцевого самоврядування, уявивши себе, мабуть, таким собі «князьком» місцевого розливу, який може давати вказівки простим «смердам»…», – написав  Анатолій Вітів на свой сторінці у Facebook.

Політик нагадав посадовцю не найнижчого рангу державної служби легальне визначення терміну: «Місце́ве самоврядування в Україні — це право територіальної громади — жителів села чи добровільного об'єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища та міста — самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України».

Переконуючи,що голови сільських рад не повинні підпорядковуватись райдержадміністраціям. «Вони не є обранцями районної влади і не зобов’язані ходити на сесії районних рад. Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» гарантує головам об’єднаним громад право самостійності у прийнятті рішень і не підпорядковує їх ні РДА, ні районній раді. І вони правильно роблять, що не дозволять виконавчій владі сліпо собою командувати і себе «нагинати»!», – зазначає Анатолій Вітів у дописі.

За словами «свободівця» Анатолія Вітіва голови РДА відходять у минуле, констатуючи: «Після завершення адмінреформи вони зникнуть. А з такими авторитарними підходами можна залишитись не лише без влади, а й без поваги новообраних голів громад…».

За словами коментаторів допису, подібна ситуація відбувається не тільки у Ковелі:

 

Нагадаємо, 21 липня «Район.Ковель» повідомляв про те, як голова Ковельської РДА застеріг сільських голів за неявку на сесію райради

Коментарі
22 Липня 2017, 18:20
ти що мелеш Вітів ти чи Мітів, хто тебе знає. Яка диктатура, коли є ще обов"язок виконувати свої функції, як голови сільради. Нема на вас погонича доброго.
22 Липня 2017, 22:48
а що тому вытыву? Ъм чим быльше непокори, бардака тим краще.
22 Липня 2017, 23:05
Скоро вибори...то тре шось ляпать.
23 Липня 2017, 01:23
кайло в руки і на ветсанзавод, ліквідовувати стихійне лихо не словом а ділом.
23 Липня 2017, 02:15
За словами Вітіва сільським головам непотрібно приймати участь в обговоренгі та ухваленні рішень на райраді? Їх же не на міську раду запрошували, а на районну. Щось пан Анатолій затормозив. Вік,що ж поробиш....
23 Липня 2017, 04:40
ВІТІВ ПРАВ А, ВІТЯ П'ЯНЬ СКОРО ПРОЙДЕ КОЗАК ПОПАДЕ.
23 Липня 2017, 11:28
вітів думає, що якщо напудив на себе вишиванку, то вже патріот. А його висловлювання і дії кажуть про протилежне. Це зрадник і руйнівник.
23 Липня 2017, 12:23
<p>ти [ВИДАЛЕНО]/, а тобі до Вітіва ще [ВИДАЛЕНО] і [ВИДАЛЕНО]</p>
23 Липня 2017, 12:54
Та ні, Ковельчанину до Вітіва-алкаша ще пити і пити. А взагалі, що "пан" Вітів зробив корисного, крім пустого патякання?
23 Липня 2017, 19:40
Стовідсотково з Вами погоджуюсь.
24 Липня 2017, 02:00
Брехун і демагог той Вітів. Таке саме бидло, тільки менший крикун, як агресивне чмо Гузь.<br/> Щодо вишиванки - з дитинства подобались, бабуся вишивала на полотні, надивитись не міг і сам пробував...<br/> Але щось здається, що через недовгий час людей у вишиванках сприйматимуть або як ні на що нездатних політиків від нациків, або просто рагулів, якими, зрештою, на даний час носії цих сорочок і є. На жаль. Національну традицію перетворили на щось убоге і примітивне, з якого сміється вже півсвіту, як з намистя на папуасах. Прикро, панове.
24 Липня 2017, 16:39
А хто такий Козак? Сільських голів нема - є голови ОТГ. ОТГ створені згідно наказу Президента України. Вони до Козака мають таке ж відношення як і до Британської королеви. Чому Козак взагалі займає невідоме, тепер, крісло?
25 Липня 2017, 21:51
Мабудь це Вітів зі своєю магазинною вишиванкою загубився у часі. Два століття назад якраз би свині у польських панів пас би.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024