У Ковельській міськраді залучатимуть жителів громади до реалізації проєктів на мільйон гривень

22 Березня 2021, 10:47
2380

У Ковелі розробили Положення про Громадський бюджет (Бюджет участі) міської територіальної громади.

На засіданні постійної комісії міської ради з питань планування, бюджету і фінансів начальник відділу економічного розвитку та торгівлі Юрій Кондратович ознайомив депутатів з Положенням про Громадський бюджет (Бюджет участі) Ковельської міської територіальної громади, йдеться на сайті органу місцевого самоврядування.

Цей документ окреслює процес взаємодії міської ради та її виконавчого органу з громадськістю, залучення жителів територіальної громади до прийняття рішень через подання ініціативних проєктів розвитку, спрямованих на вирішення пріоритетних проблем населених пунктів та жителів.

Для організації, підготовки та виконання основних заходів та завдань щодо реалізації Громадського бюджету розпорядженням міського голови буде створена відповідна Робоча група.

Загальний обсяг Громадського бюджету на нинішній рік – 1 мільйон  50 тисяч гривень. Максимальна вартість одного проєкту - 150 тисяч. Він повинен бути орієнтований на вирішення певної проблематики у одній із таких сфер: безпека та громадський порядок, велоінфраструктура, дорожнє, комунальне господарство, енергозбереження, туризм.

Проєкти виставлятимуться на електронне громадське голосування. За його результатами будуть визначені переможці, які й отримають фінансування з міського бюджету на реалізацію проєктів.



 

Коментарі
22 Березня 2021, 21:45
Тобто, той хто подав проект (ідею), мусить цей проект і реалізувати за 150 тис.грн.????? Інакше як зрозуміти: -"За його результатами будуть визначені переможці, які й отримають фінансування з міського бюджету на реалізацію проєктів"????
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром