Коли Україна стане Україною?

26 Липня 2017, 18:07
Голова громадської організації «Відродження культурної спадщини Волинського Полісся» Петро Об’єдков надіслав редакції «Район.Ковель» лист, у якому порушує актуальне і важливе питання щодо самоіндетифікації українців.  

 

«2 лютого 1835 року член палати лордів Маклай звернувся до парламенту Англії з наступною заявою: «Я об'їздив всю Індію і не зустрів жодного жебрака, жодного злодія... я бачив там таке багатство, такі високі моральні цінності, людей такого калібру, що я не думаю, що нам вдасться підкорити цю країну, якщо тільки ми не зламаємо саму першооснову цієї нації, її духовну та культурну спадщину. Для цього я пропоную підмінити її давню освітню систему, культуру з тим, щоб індуси думали, що все іноземне і англійське краще і величніше, ніж їх власне, щоб вони втратили почуття власної гідності, рідну культуру, і стали тим, що ми хочемо — істинно підкореною нацією»», – пише Петро Об'єдков у листі.

 

 
 

 Петро Об'єдков пише про жахливе зниження рівня життя в Україні і задається питанням: «Як таке могло трапитися з державою,  яка мала славну світову історію до 13 століття? Адже на цих землях була створена міцна держава Дулібія Рось (Волинь). Цією державою керували волхви, рахмани, волхви-укри, а виконували їх рішення князі. Щоб зрозуміти могутність цієї держави, достатньо замислитися над питанням: Чого наші землі не були покорені Римською імперією? А тому, що римські легіони дійшли до Карпат і там були зупинені 200 тисячною армією дулібів. Дуліби вели бойові дії відразу з декількома народами і не одне десятиліття. А це означає, що вони мали великий людський і матеріальний ресурс який давав їм таку можливість. Але наявність верховної влади у волхвів князів таке становище не влаштовувало і вони почали зазіхати на владу, а потім міняти волхвів на своїх світських. Цей процес почався в 9 столітті і закінчився в 13 столітті. Після цього Україна була розірвана на шматки між загарбниками». 

А в 20 столітті в Україні дуже «добре» попрацювала радянська влада, яка фізично знищила творчу інтелігенцію, репресіями позбавилась інакодумців: кого в Сибір, кого за кордон. Вела відкриту війну з українською мовою, ідеологія була така, якщо ти не спілкуєшся російською мовою, то ти людина другого сорту! 

 Знищуючи українську мову, загарбники розуміли, що мова об’єднує народ, формує з нього націю, яка спроможна побудувати власну державу. Загарбники українських земель насаджували поневоленим українцям свою мову, щоб нав’язати йому свій світогляд, світорозуміння, знищити родову пам'ять українців і націю. Прикладом може служити Кубань, де етнічних українців заставили говорити російською мовою, і тепер ми бачимо, що вони на Сході України вбивають своїх братів, наших солдатів, еліту народу.

Яскравим прикладом значення мови для об’єднання людей з метою досягти яких-небудь цілей, служить біблійна історія з Вавилонською вежею. Щоб припинити це безглузде будівництво, Господь дав будівельникам іншу мову, і вони розійшлися по землі, не закінчивши будівництво. Перестали розуміти один одного! Тому в Україні повинна бути єдина державна мова – українська!

 

«Для побудови нової суспільної системи потрібна ідея моделі майбутнього суспільства і національний лідер, який буде втілювати її в життя. А національна ідея народу – відновлення  територіальної цілісності держави, розвиток демократичних інституцій до Європейського рівня, суцільна націоналізація підприємств видобутку та переробки природних ресусів, енергетики», – впевнений Петро Об'єдков.

Голова громадської організації переконує, що питання вступу до ЄС треба відкласти поки вітчизняна промисловість не зросте до рівня розвинутих країн і не стане забезпечувати внутрішні потреби держави: «Потрібно розуміти, що в ЄС вже розвинута промисловість, яка забезпечує всім необхідним членів союзу. Тому розвивати промисловість нового члена союзу їм не цікаво, і вони будуть використовувати Україну як сировинну, проводити колоніальну політику. Навіщо їм своїми руками будувати собі конкурента, закони виведені в «Капіталі» К.Марксом ще ніхто не відмінив. Тому питання вступу України в ЄС буде актуальним тільки при відродженні конкурентоздатної вітчизняної промисловості».

 Також гостро стоїть кадрове питання. Старі кадри державу не реформують, бо вони в цьому не зацікавлені. Запрошувати «варягів» не зовсім етично, і треба розуміти, що вони приїхали в Україну на заробітки і їх цікавлять гроші. Потрібно, щоб були свої національні спеціалісти, вони не гірші «гастарбайтерів», але свої крадуть і хабарі беруть!  А щоб це усунути сьогодні не потрібно боятися слова «націоналіст» (не плутати з нацизмом), а якраз кожен українець, татарин, росіянин чи грузин, повинен з гордістю казати, що він український націоналіст, патріот. Відчуває єдність з людьми однієї з ним нації, має почуття ліктя на основі спільної мови, історії та традицій. Ідентифікує себе як частина нації на основі культурного та іншого народного досвіду. Відданий інтересам і культурі свого народу. Розуміє, що національна ідея – це сила, без якої нація перестане існувати .

«Влада своїми пограбуваннями та брехнею морально знищила народ і він деградував до її рівня, і ми чогось дивуємося, що як вибори – так гречка пропала. Не народ, а гречка пішла голосувати! Тому і маємо такі результати виборів на всіх рівнях, а потім плачемо де наші очі були», –  проводить наслідкові зв'язки Петро Об'єдков.

«Отже, Україна зможе вийти з глухого кута при умові, що стане націоналістичною державою з єдиною українською державною мовою та традиціями. Потрібно відроджувати народні традиції з учнями в школах, з дорослими на майданах сіл і міст. Будити українців, щоб стали українцями, націоналістами, які знають, що вони титульна нація, дякуючи якій, держава називається УКРАЇНОЮ. А для цього потрібен буде не один рік. Тоді закінчиться час розбрату і зради, і тільки тоді Україна прийде в світле майбутнє про яке сьогодні мріють мільйони українців», – підводить власний підсумок роздумів Петро Об'єдков.