Олег Кіндер: «Ковельчани не скаржилися на постачання питної води в район ветсанзводу»

27 Липня 2017, 08:58
1529

Міський голова Ковеля Олег Кіндер відреагував на проект рішення, що його зареєстрували для розгляду на сесії міськради депутати фракцій «Солідарність», «УКРОП», ВО «Свобода» та Радикальної партії.

Як йдеться у документі, автори пропонують облаштувати артезіанську свердловину для забезпечення питною водою жителів Ковеля-ІІ, – пише видання «ВолиньPost».

Свою вимогу обранці міської громади мотивують тим, що власники будинків, розташованих неподалік виробничих корпусів Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод», нібито нарікають на низьку ефективність доставки питної води, яка, до того ж, обходиться надто дорого для міської казни.

Міський голова Ковеля Олег Кіндер повідомив, ще 9 червня на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулася за участі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, організувати виконання заходів щодо облаштування артезіанської свердловини на території, прилеглій до території ветсанзаводу, доручено першому заступнику голови ОДА Сергієві Кошаруку, начальнику обласного управління водних ресурсів Ростиславу Кравчуку та начальнику Головного управління Держпродспоживслужби в області Богданові Лозинському.

«Не зрозуміло, чому депутати намагаються перекласти виконання доручення голови ОДА на міську владу. Не відповідає дійсності й інформація про дорожнечу доставки питної води мешканцям прилеглої до ветсанзаводу житлової зони. Її постачання спецавтомобілем обходиться всього в 4 тисячі гривень на місяць, тоді як попередні розрахунки коштів на влаштування артезіанської свердловини та витрат для її обслуговування у проекті рішення не зазначено. 

Понад те, депутати мотивують його «заявами від громадян», однак до виконавчого комітету міськради не надходили звернення ковельчан із наріканням на режим децентралізованого водопостачання», – прокоментував документ, що розглядатиметься наступної сесії, Олег Кіндер.

Окрім того, за висновками начальника відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Ковельської міської ради Юрія Дідковського, недоцільно розташовувати артезіанську свердловину в безпосередній близькості до ветсанзаводу – в межах його негативного впливу на навколишнє середовище. А спорудження на віддалі 1000 метрів – поза санітарно-захисною охоронною зоною – не дасть належного ефекту для забезпечення питною водою жителів прилеглої до підприємства території.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024