«Мінфін вважає, централізоване водопостачання – це не є ліквідація надзвичайної ситуації на ветсанзаводі», – Сергій Кошарук

27 Липня 2017, 19:57
1887 Джерело: http://www.kovelrada.gov.ua/news-4969.html

Сергій Кошарук, керівник робочої групи з вивчення проблем, пов’язаних з діяльністю Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» проінформував про реалізацію заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Запланована на сьогодні позачергова сесія міської ради через недостатню явку депутатів не відбулася. Оскільки на сесійне засідання прийшли ковельчани, які мешкають неподалік ветсанзаводу та його працівники, міський голова Олег Кіндер запропонував обговорити питання у форматі зустрічі. 

Сергій Кошарук поінформував присутніх про реалізацію заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на ковельському ветсанзаводі. Повідомив, що боєнські відходи будуть переміщені у бетонні ємкості на території колишнього заводу будматеріалів і там належним чином захоронені. Після усунення наслідків лиха, підприємство припинить функціонування.

Щоб швидше вирішити проблему ковельського ветсанзаводу, Сергій Кошарук запросив міського голову Олега Кіндера приєднатись до засідання Уряду та задіяти більше посадових осіб, які б допомогли розв'язати це питання.

Обговорювали пропозицію облаштувати артезіанську свердловину для забезпечення питною водою жителів Ковеля-ІІ та на випадок інших надзвичайних ситуацій у місті. Однак, мешканці цього мікрорайону висловили переконання, що це не розв’яже проблему і варто зосередити зусилля та фінансові ресурси на будівництво мережі централізованого водопостачання.

Олег Кіндер розповів про юридичну проблему з системою тендерних закупівель «Prozorro». За його словами, доступна максимальна сума тендерної закупівлі – півтора мільйони, що надто мало для купівлі водогону: «У нас кожний етап вилазить за півтора мільйони, водогони 3 мільйони, 6 мільйонів, 3 мільйони...».

На питання міського голови, що потрібно зробити, аби отримати обіцяні 17 мільйонів з державного бюдежту, Сергій Кошарук відповів про необхідність доповнити пакет документів, отримати експертно-висновковий регламент будівництва, вказати на відповідність вартості робіт, що вона не перевищена. 

За словами Сергія Кошарука, щоб отримати 17 мільйонів та почати будівництво централізованого водопостачання потрібно переконати Міністерство фінансів України: «Мінфін вважає, централізоване водопостачання – це не є ліквідація надзвичайної ситуації, це – плановий захід міста. Доводимо, що погана вода пов'язана з діяльністю Укрветсанзаводу. Нам в нагоді стали докази, що коли ми наприкінці 2016 року робили дослідження води – не було виявлено перевищення норм, а  вже після надзвичайної ситуації було виявлено це перевищення.

Закінчити будівництво централізованого водопостачання планують до жовтня цього року. 

Коментарі
27 Липня 2017, 22:51
То вкрасти нічого не можна
27 Липня 2017, 23:52
«Мінфін вважає, централізоване водопостачання – це не є ліквідація надзвичайної ситуації на ветсанзаводі»<br/>В перекладі на зрозумілу мову слова С.Кошарука необхідно розуміти так,що централізованого водопостачання люди не будуть мати.
27 Липня 2017, 23:57
А МінФін не вважає що в 21 столітті централізоване постачання це нормально.
28 Липня 2017, 00:01
Кошарук постійно говорив що йому заважають різні Політичні Сили, все супер ніхто не Піаратись. Працюй Сергію ніхто тобі незаважає. Але чомусь не видно як працює.
28 Липня 2017, 01:17
Зате морду Кошик наїв - будь здоров. Задрали лозунги, то Мінфін, то адміністрації - все як в колишні радянські часи. Різниця, що тоді якщо був лозунг - робили будь-якою ціною, навіть неприйнятною. А зараз тільки пі..ть і охмуряють народ перед наступними виборами. Рошен вже продали? Мішіко корупцію подолав? Не знали, що він та інші пройдисвіти своїх грузинсько-полько-піндосівських паспортів не здали? Народ рахують за тупе бидло.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024