З понеділка у Ковелі посилюють карантинні обмеження, а 5-11 класи перейдуть на дистанційне навчання

01 Квітня 2021, 17:35
Засідання 8140
Засідання

Відбулося засідання комісії ТЕБ та НС, на якій вирішили запровадити додаткові карантинні обмеження в Ковельській громаді.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

У Ковельському районі останнім часом стрімко збільшується кількість виявлених випадків захворювання на COVID-19. Зокрема, у березні таких було майже 900. Порівнюючи із жовтнем минулого року, у 2-2, 5 раза фіксується більше хворих впродовж тижня. Про це повідомила завідувачка Ковельського міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Людмила Маляр та медична директорка Ковельського МТМО з педіатрії Ольга Козачук.

Лише за останні два дні у 450 ковельчан є підозра на недугу. У Ковельській лікарні наразі перебуває 60 пацієнтів з коронавірусом, 32 з них потребують кисню.

Аби стабілізувати ситуацію і зменшити кількість захворювань, комісія вирішила з 5 по 18 квітня запроваджується дистанційне навчання для 5 – 11 класів. Дошкільні заклади працюватимуть, також до школи ходитимуть учні 1-4 класів.

 


 

На території Ковельської громади на цей період встановили додаткові обмежувальні протиепідемічної заходи, відповідно до яких забороняється:

  • перебування в громадських спорудах, громадському транспорті без засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок;
  • перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;
  • самовільно залишати місця самоізоляції;
  • проведення масових заходів за участю більше 20 осіб;
  • здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема, на міських автобусних маршрутах, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах. Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту та здійснює контроль за дотриманням маскового режиму пасажирами;
  • робота після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів ресторанного господарства (ресторанів, кафе, барів, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на виніс;
  • діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:

– не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра;
– не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту та не здійснюється належний контроль за їх використанням;
– покупці без одягнутих засобів індивідуального захисту;
– не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни);

  • діяльність закладів, що надають послуги з розміщення (крім готелів);
  • діяльність спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 20 кв. метрів загальної площі приміщення, басейнів - більше ніж чотири особи на одній доріжці для індивідуальних занять або шість осіб для спортивно-тренувальних груп.


Представники поліції впродовж тижня будуть контролювати заклади торгівлі, громадського харчування, ринки на дотримання карантинних вимог. У разі, якщо порушень буде велика кількість, то може бути прийняте рішення про обмеження їх роботи.

«На жаль, за всіма показниками ситуація у громаді є невтішною. Тому ми повинні продовжувати працювати, щоб ці обмеження можна було якнайшвидше послабити. Закликаю кожного проявити відповідальність, дотримуватись вимог, не забувати про дистанцію, маски, дезінфектори», – звернувся до мешканців громади міський голова Ігор Чайка.

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
01 Квітня 2021, 23:43
Ідіоти. Дітей на дистанційне навчання а базар продовжує працювати.Ніякої логіки, тепер дітвора замість школи буде лазити де попало і розносити коронавірус ще більше. Недорішення недовлади
02 Квітня 2021, 00:16
Ти що,ще не розібрався?<br/>Репутацію хорошої людини,хорошого керівника та хорошого пристосуванця маєш.Бабський батальйон,і не тільки, за плечима маєш.Пенсію держслужбовця матимеш.<br/>Та,кожна особа чоловічої статі,яка вважає,що він мужчина—найперше,—воїн.Тож,починай но вже робити вчинки космічного масштабу—повноваження маєш.То тобі тільки здається,що вони маленькі.<br/>Бо наступний укол після вакцинації—то хуя в жопу.<br/>Включай мізки.Вони у тебе є.<br/>Ти ж не семимісячний,як пікінесік—то у нього повадки і вчинки собачі.<br/>І не забувай,що ти Бичковський,а не Телятников.
02 Квітня 2021, 20:16
Роззуй очі, виключи телевізор і включи мозок! Коли це які-небудь віруси передавалися повітряно-крапельним шляхом при температурі повітря вище 12 градусів? Тут зовсім інше - треба нашим бонзам відмити фантастичні суми на так званих вакцинах, а люди, в тому числі БІЛЬШІСТЬ МЕДИКІВ, не хочуть бути піддослідними кроликами. А медики знають про наслідки...<br/>&amp;quot;Експеримент&amp;quot; провалено з тріском - от і бісяться відмивальники, не знають, як людей далі залякувати. А ніяк не залякають - &amp;quot;інструменти&amp;quot; за рік затупились.<br/>Гидко читати твоє, пане Гість, цитування телевізійної локшини, розрахованої на такі як у тебе вуха...
02 Квітня 2021, 21:42
В маршрутках повно людей без масок, водії навіть зауваження не роблять, коли люди заходять у маршрутку без масок.Доблесна поліція нікого не контролює, стоять собі в кущах, як у старі, добрі часи.Здоров&amp;quot;я всім!
02 Квітня 2021, 23:12
Думай своєю башкою, а не переказуй дебільні телевізійні страшилки.
03 Квітня 2021, 02:29
Якщо натягнеш собі намордника на мармизу і носа ним заткнеш, то отримаєш астму та ще ж своїми мікробами заразишся. Якщо натягнеш на жирну гузницю, то матимеш геморой. Вибирай, що тобі більше до вподоби...
03 Квітня 2021, 14:19
А яким нормативним актом (в порушення ст. 64 Конституції) передбачено руйнування освіти шляхом так званого дистанційного навчання? Хто з вас скаже нашим дітям?
04 Квітня 2021, 14:34
Дискутувати з неврівноваженим хамлом-себе не поважати.Єдине тобі побажання- підхопити коронавірус, потрапити у лікарню і щоб тобі бракнуло кисню і тоді побачити, що і куди ти будеш затикати.
04 Квітня 2021, 19:18
Добре, що хоч побажала &amp;quot;хамлу&amp;quot; не справжньої, а фейкової хвороби. А якщо ти, зомбі, попадеш з бактеріальною пневмонією, то нехай тобі поставлять хронічний грип і дадуть кисню замість антибіотиків, і побільше.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024