Навколо Ковеля планують зробити об’їзну дорогу

03 Квітня 2021, 13:05
Нарада 6423
Нарада

Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко провів нараду щодо стану будівництва доріг на Волині.

Про це інформують на сайті Волинської ОДА.

Як розповів начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак, станом на березень на дороги державного значення для Волині постановою Уряду передбачили 678 мільйонів гривень. Однак зазначив, що це не остаточне фінансування, і його можуть збільшити

Нині ж на усіх об’єктах, фінансування на які виділено вже постановою, то готовність до безпосереднього виконання робіт складає близько 100 %, адже усі підготовчі та тендерні процедури виконані. Для прикладу, днями, за словами Анатолія Посполітака, оголосять тендер на будівництво дороги від села Крупа до кордону Рівненської області.

Також керівник Служби автодоріг у Волинській області розповів, що є у планах зробити об’їзну дорогу (через Ратнівський напрямок) навколо Ковеля, аби транзитний транспорт не рухався через місто, а також завершити об’їзну Луцька.

Щодо доріг місцевого значення, які знаходяться віданні Волинської ОДА, то тут також вже є затверджений розпорядженням голови перелік шляхів, що ремонтуватимуть цьогоріч. Зокрема мова про перехідні з минулого року об’єкти, на які виділять 602,7 мільйона гривень. Разом із цим, додатково відремонтують ряд доріг на залишки невикористаних коштів, що складають близько 80 мільйонів гривень.

На сьогодні на 6 із 13 об’єктів капітального будівництва вже розпочалися роботи. Нагадаємо, із загальної суми на дороги місцевого значення – на будівництво, ремонт та реконструкцію доріг спрямують 361 мільйона гривень, на поточний середній ремонт – 30 мільйонів гривень, на поточний дрібний та експлуатацію – 90 мільйонів гривень. Кошторис в розрізі 30 мільйонів гривень піде на ремонт мостів.

Так, нині, за словами директорки ДП «Служба місцевих автомобільних доріг Волинської області» Оксани Грицюк, оголосили два тендери на мости у Володимир-Волинському та Ковельському районах.

«Головне, аби ремонт доріг в області відбувався вчасно та на совість. Тому триматиму це на контролі, щоби усі кошти були освоєні, а дороги – якісними. Прошу активно працювати у цьому напрямку», – сказав на завершення зустрічі голова ОДА Юрій Погуляйко.

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
03 Квітня 2021, 20:16
Шкода що від планів до початку реалізації знову сплине не один рік.
03 Квітня 2021, 23:16
Цю об'їзну дорогу планували ще в 1994 році. Знову планують, Планувальники....
04 Квітня 2021, 01:56
А ця кізда зі своїм стільцем приїзжала за 1000 доларів
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024