Волинь – за крок до «червоної» зони: два показники перевищують норму

05 Квітня 2021, 11:27
5050

Волинь належить до помаранчевого рівня епідемічної небезпеки, однак ситуація може змінитися.

Про це під час брифінгу 1 квітня розповіла головна державна санітарна лікарка області Наталія Янко, повідомляють на сайті відомства. 

Наразі два показники, які впливають на карантинне зонування області перевищують норму. Відповідно, якщо ще один індикатор не відповідатиме вимогам, то Волинську область віднесуть до «червоної» зони.

Зокрема, в області перевищення індикаторних показників відбувається за рівнем госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою та епідпорогу.

«Епідпоріг захворюваності на COVID-19 вищий на 40% при нормі 100 на 100 тисяч населення. На сьогодні  у нас цей показник 140 на 100 тисяч. Також рівень госпіталізації три дні поспіль перевищує допустимих 60%. Якщо ще один індикатор не відповідатиме вимогам, то Волинський регіон може перейти до червоної карантинної зони», – зазначила Наталія Янко.

Нагадаємо, поділ областей України на карантинні зони, аби запобігти новим COVID-захворюванням відбувається за шістьма показниками:

  • епідпоріг захворюваності;
  • охоплення тестуванням;
  • рівень госпіталізації;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування;
  • динаміка рівня госпіталізації;
  • завантаженість ліжок киснем у медзакладах.

«Впевнена, що коли волиняни дотримуватимуться усіх карантинних вимог та щеплюватимуться проти COVID-19, захворюваність піде на спад, і червоний рівень епіднебезпеки не буде застосований», – зауважила головна епідеміологиня області.

Слід зазначити, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22 березня 2021 року № 230 передбачено встановлення додаткових  обмежувальних заходів в разі наявності на територіях територіальних громадах таких ознак:

  • кількість виявлених нових випадків COVID-19 впродовж крайніх семи днів на території окремої територіальної громади перевищує 70;
  • кількість виявлених нових випадків COVID-19 впродовж минулих семи днів перевищує кількість випадків за аналогічний період на 50% та більше.

До слова, за минулий тиждень кількість лабораторно підтверджених випадків  COVID-19 у області зросла на 18% у порівнянні з попереднім тижнем, зареєстровано понад 2,1 тисячі хворих проти 1,8 тисячі. Ріст відбувається у всіх вікових групах населення, але найбільше у вікових групах 50-65 років (на 30%) та старших 65 років (на 28%).

В області налічують близько 5,5 тисячі активних випадків COVID-19, тоді як на початку березня їх було вдвічі менше (2,5 тисячі). За останній тиждень зріс і рівень госпіталізації хворих – майже на 50%, що свідчить про збільшення важких форм перебігу захворювання.

Читайте також: На Волині – 226 нових випадків коронавірусу, четверо людей померли

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
05 Квітня 2021, 15:11
В путіна весняне загострення параноїдної шизофренії, він готується розв'язати повномасштабну війну з Україною. А наш &amp;quot;Диткабмін&amp;quot; замість того, щоб готувати ваті відпір загрався з хронічним грипом, аби хоч трохи відмити зЕлені на так званих вакцинах, якими медики відмовляються колотись, знаючи про летальні випадки.<br/>Вгомоніться!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39