Підприємці Волині можуть скористатись допомогою при поданні об’єднаної звітності

10 Квітня 2021, 17:00
1143

Підприємці, які мають найманих осіб, можуть скористатися допомогою фахівців Центрів обслуговування та волонтерів податкової служби для заповнення і подання об’єднаної звітності з ПДФО, військового збору та єдиного внеску.

Про це Бізнес.Району повідомили у пресслужбі ГУ ДПС у Волинській області. 

Обов’язкова умова для формування оновленої звітності – електронний цифровий підпис, – звертають увагу платників податків у Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

«У період найбільшого навантаження – річного звітування, волонтери-ветерани податкової служби активно працювали у місцях здійснення діяльності підприємцями та у Центрах обслуговування платників. Саме за їх допомогою до подання звітності в електронному вигляді вдалося залучити чимало прихильників паперового формату серед підприємців-фізичних осіб. Зокрема, 86 відсотків звітних документів фізичних осіб у січні-лютому подано через Електронний кабінет.

Сподіваємося, що представники підприємництва, які мають найманих осіб, скористаються допомогою працівників Центрів обслуговування платників та наших волонтерів з тим, щоб своєчасно сформувати і подати об’єднану звітність», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що кращої альтернативи паперовим звітам у сучасному динамічному світі немає.

«Життя в умовах пандемії вимагає від кожного з нас певної дисципліни та самообмежень. Використання електронних сервісів ДПС дозволяє платникам зайвий раз не наражати на небезпеку зараження себе та працівників контролюючих органів», – наголошує Світлана Савчук.

Довідково. Міністерство фінансів України наказом від 15.12.2020 року № 773, який набрав чинності з 01.01.2021 року, вніс зміни до власного наказу від 13.01.2015 року № 4 щодо форми податкового розрахунку №1ДФ та Порядку його заповнення.

Новий податковий розрахунок містить суми ПДФО, військового збору та ЄСВ, та називається: Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску..

Перший раз його потрібно подати за І квартал поточного року до 11 травня 2021 року.

Читайте також: На Волині на соціальні потреби сплатили майже 1,3 мільярда гривень єдиного внеску

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024