Померла відома дитяча ілюстраторка з Ковеля Вікторія Ковальчук

11 Квітня 2021, 13:38
Вікторія Ковальчук 4385
Вікторія Ковальчук

У Львові від ускладнень коронавірусної інфекції COVID-19 померла відома художниця, лауреатка Державної премії імені Лесі Українки, уродженка Ковеля Вікторія Ковальчук.

Мисткиня померла 4 квітня. 

«Ілюстраторка Вікторія Ковальчук загинула внаслідок ковіду. Дякую за ілюстрації, на яких виросли мої діти і я», – написала викладачка Млинівської дитячої художньої школи Ірина Ковальська на своїй сторінці у Facebook.

Вікторія Ковальчук 26 березня на своїй сторінці сповістила, що ковід накрив усю родину – маму, її саму та її сина. Згодом, син Вікторії на її сторінці написав, що вона з 1 квітня перебувала в реанімації.

Як пише Укрінформ, Вікторія Ковальчук – українська художниця-графік. Працювала в напрямках: книжкова графіка, станкова графіка, плакат, дизайн, сценічний костюм тощо. Народилася в Ковелі, жила і працювала у Львові. Оформила близько 200 книжок різних жанрів, серед них понад 30 книг для дітей.

Розробила оригінальне оформлення українського Букваря, який отримав Диплом І-го ступеня на Всеукраїнському конкурсі «Мистецтво книги» (2000) і був названий найкращою книгою року. Буквар витримав 9 перевидань загальним накладом понад 200 000 примірників.

Чотири роки художниця працювала над книгою, присвяченою народному вбранню «Український стрій». Збирала польовий матеріал по всій країні, розробила оригінальну концепцію для науково-популярних ілюстрацій. Книга вийшла в 2000 ексклюзивним тиражем. У 2001 була визнана найкращою книгою року.

Вікторія Ковальчук член Національної спілки художників України, лауреат Державної премії ім. Лесі Українки та Літературної премії ім. Олени Пчілки, дипломант республіканських і всесоюзних конкурсів «Мистецтво книги», міжнародних художніх виставок.

Окрім того, вона – авторка книжок «Про фею Дорофею» (Маленькі оповідки для маленьких дітей), «Подорож з Нічним постояльцем» (Бучач очима Шмуеля Агнона), «Гусінь Мотя, війна і любов – Правдива казочка», «Казка про ворону, яка хотіла лишитися чорною».

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
11 Квітня 2021, 19:15
Мали б вже совість всі смерті списувати на грип. Особливо, якщо помре відома людина. Таке залякування населення вже з моди вийшло і гидко сприймається...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024