Ковельські рятувальники тренувалися гасити лісові пожежі

14 Квітня 2021, 11:54
Ковельські рятувальники тренувалися гасити лісові пожежі 2343
Ковельські рятувальники тренувалися гасити лісові пожежі

Рятувальники та лісівники тренувалися спільно протистояти пожежам у лісах.

Про це інформують на сайті ДСНС у Волинській області.

Тренування відбулися 13 квітня у Ковельському районі.

 За легендою, черговий Скулинського лісництва ДП «Ковельське лісове господарство» за допомогою телевізійної системи нагляду за лісовими пожежами помітив дим в 22-у кварталі Зеленівського лісництва. Після проведення наземної розвідки для гасіння пожежі на початковій стадії до місця події виїхала мобільна група. Але горіння лісового настилу створило сильне задимлення, що унеможливило визначити кількість осередків та точну площу пожеж, а поривчатий вітер сприяв швидкому поширенню вогню вглиб лісового масиву. Площа пожежі сягала орієнтовно 1 га.

Для моніторингу розвитку пожежі та отримання інформації про її розміри лісівники застосували квадрокоптер, для гасіння пожежі по фронту приїхав перший автомобіль пожежний автомобіль Ковельського лісового господарства, трактор з плугом працював над влаштуванням мінералізованих смуг та локалізації загорання.

Площа пожежі росла, тому для гасіння викликали вогнеборців 4-ї та згодом і 19-ї Державних пожежно-рятувальних частин міста Ковеля ГУ ДСНС у Волинській області. Рятувальники подали на гасіння потужні водяні стволи. Для координації зусиль всіх служб на міці пожежі створили штаб пожежогасіння, на допомогу ковельським прибувають рятувальники 17-ї ДПРЧ смт Турійськ.

Після цього спільними зусиллями вдалося ліквідувати умовну пожежу.

 

 








 

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024