У Ковелі 42 ковідних пацієнта отримують кисневу терапію, 6 перебувають на апаратах штучної вентиляції легень

22 Квітня 2021, 14:13
Ковельське МТМО 2804
Ковельське МТМО

Епідемічна ситуація із захворюваністю на COVID-19 на Ковельщині залишається складною.

Про це інформують на сторінці Ковельського МТМО у Facebook.

У медзакладі зазначають, що медики вдень і вночі працюють у посиленому режимі. Інколи на межі сил та можливостей. Щодня у центральну районну лікарню Ковельського МТМО госпіталізують пацієнтів з підтвердженим діагнозом та підозрою на COVID-19. За останній місяць кількість хворих зросла удвічі.

Серед недужих на COVID-19, є лікарі та медсестри. Нині хворіють 24 медпрацівники. Загалом від початку поширення коронавірусної інфекції у Ковельському МТМО на COVID-19 захворіло 280 працівників.

Станом на 22 квітня із 130 ліжок, виділених для хворих на COVID-19, зайнято 78 (64 пацієнта зі встановленим діагнозом та 14 з підозрою).

На стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні перебуває 70 «ковідних» хворих, у відділенні анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії – 8. Кисневу терапію отримують 42 пацієнта, 6 з них – на апаратах штучної вентиляції легень.

«Не варто забувати, що медики Ковельського МТМО продовжують виконувати і свою звичну щоденну роботу, забезпечуючи госпіталізацію ургентних хворих з судинними та серцево-судинними патологіями, з інсультами та інфарктами, різними інфекційними хворобами і травмами. Щодня проводяться невідкладні оперативні втручання. Ковельщина залишається у «помаранчевій» карантинній зоні. Вплинути на поліпшення ситуації може кожен, дотримуючись, перш за все, протиепідемічних заходів. Пандемія змушує нас жити в умовах суворих обмежень і пам’ятати, що здоров’я – це не власна справа окремої людини, а суспільна турбота і відповідальність», – йдеться у дописі МТМО.

Читайте також:  У Ковельській лікарні заповнено 82 «ковідних» місць зі 130

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
22 Квітня 2021, 21:26
Кисень при бактеріальній пневмонії - мій пацієнт!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром