Нечимне: відбулось обласне літературно-мистецьке свято «Лісова пісня»

07 Серпня 2017, 15:54
4798

Для вшанування пам'яті Лесі Українки в урочищі Нечимне вже в шістнадцяте відбувається обласне літературно-мистецьке свято «Лісова пісня».

Про це йдеться на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Заходи з нагоди цього свята розпочалися 5 серпня покладанням квітів до погруддя поетеси в Колодяжному та до пам’ятника поетесі в Ковелі. Гості  свята відвідали Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки. Цього ж дня в Ковельській центральній районній бібліотеці відбулася зустріч поважних гостей свята з творчою інтелігенцією міста й району, під час якої присутні поринули в чарівний світ емоційних поетичних рядків.

Наступного дня на берегах легендарного озера Нечимного, оспіваного геніальною Лесею Українкою, відбулось традиційне мистецьке дійство. Перед початком свята присутні схилили голови в шанобі перед героями, які у різний час боронили незалежну Україну та вшанували пам'ять письменника, багаторічного організатора свята Василя Гея.

Звертаючись до присутніх на святі з вітальним словом, голова районної ради Андрій Броїло зазначив, що пророчі слова Лесі Українки дають нам відповіді на багато актуальних питань, вони допомагають нам вистояти  в нелегкі часи та здобути остаточну перемогу українського духу. Велика дочка України втілила у своїй творчості кращі риси свого народу –  гідність та непохитність у боротьбі за свободу й правду. То ж будемо і ми вчитися терпінню, віри і надії у нашої неповторної Лесі.

 





 

Слова привітань з поетично-мистецьким святом всім присутнім також висловили гості та учасники дійства.

Продовжилось свято  пісенними виступами дитячої фольклорної студії «Жайворонок», народного аматорського фольклорного колективу «Родина» із селища Білин, аматорського фольклорного гурту «Джерело» будинку культури села Скулин та  фольклорного гурту «Горлиця» з села Доротище.

Поетичну частину свята наповнили поетичними словами: директор Будинку письменника Національної спілки письменників України, заступник голови НСПУ Олександр Гордон, гості з Білорусії Оксана Спринчан, літератор Яраш Малішейскі, письменниця Тетяна Винник, поетичні рядки також декламувала аматор сцени будинку культури с.Доротище Олена Місюра, Анатолій Семенюк,  письменниця Анна Малігон, Олена Харитонюк.

 На завершення свята всі учасники аматорських колективів виконали пісню «Ой там за Дунаєм». Поетично-мистецьке дійство «Лісова пісня» засвідчило: ми є вічний народ, який виплекав талант геніальної письменниці!

Усі, хто завітав на дійство, мали можливість відвідати музей драми-феєрії «Лісова пісня», ознайомитися з місцевістю, яка колись надихнула Лесю Українку на написання свого шедевру. Впродовж свята діяла виставка-продаж книжок та виробів традиційних народних ремесел Ковельщини.

Загалом, дійство пройшло, як ніколи, піднесено, емоційно та залишило у гостей свята теплі спогади і хороші враження.

 








 

Гості з радістю ділились враженнями від літературного свята на своїх сторінках в мережі Фейсбук.

 


 

Коментарі
07 Серпня 2017, 20:11
Потрібно поїхати
07 Серпня 2017, 20:27
Загалом, дійство пройшло, як ніколи, піднесено, емоційно та залишило у гостей свята теплі спогади і хороші враження.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром