Поворська і Голобська громада подали заявки на «Інтернет-субвенцію»

01 Травня 2021, 16:00
Інтернет у селі 1131
Інтернет у селі

Урядовий комітет з питань цифрової трансформації, розвитку громад і територій, освіти, науки та інновацій, охорони здоров'я, захисту довкілля, економічної, фінансової, правової політики та правоохоронної діяльності підтримав проєкт постанови «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості».

Про це повідомили у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Загалом, за кошти «Інтернет-субвенція 2021» технічну можливість вперше підключитися до оптичного інтернету отримають 1,5 мільйона українців, 6000 навчальних, медичних, культурних закладів та 3000 українських сіл. 

Читайте також: Поліція розслідує кримінал: як школярів Рожищенського краю забезпечували інтернетом

Мінцифри передбачає чотири етапи реалізації проєкту: 

  • попередній відбір заявок; 
  • офіційний збір заявок; 
  • розподіл коштів; 
  • проведення закупівель.

На разі, за інформацією Мінцифри, попередні заявки подали 730 територіальні громади. 

Як поінформував консультант з бюджетних питань АМУ Василь Гром, який працює в межах проєкту USAID «ПУЛЬС», попередні заявки подали і 19 тергромад із Волинської області, де представлено 47 сіл і 45 соцзакладів у них. 

Зокрема, у цьому переліку, Шацька, Цуманська, Устилузька, Самарівська, Підгайцівська, Прилісненська, Поромівська, Поворська, Павлівська, Маневицька, Любешівська, Локачинська, Колківська, Зимнівська, Забродівська, Голобська, Вишнівська, Боратинська та Іваничівська територіальні громади.

Перевірити чи подано попередню заявку на отримання субвенції можна на дашборді Мінцифри.

Асоціація міст України, яка об’єднує понад 900 органів місцевого самоврядування зі всієї України, сподівається, що цю постанову приймуть уже на найближчому засіданні Кабміну України. В АМУ також звертають увагу, що після прийняття постанови буде лише 10 робочих днів для подачі заявок.

Читайте також: Громади можуть отримати гроші від держави на швидкісний інтернет

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024