На Ковельщині за крадіжку з телятника «дали» три роки умовно

09 Серпня 2017, 15:46
1494

На лаві підсудних опинилися двоє рідних братів, уродженці села Жмудче Ковельського району, один з яких є неповнолітнім, учнем професійно-технічного училища. Обидва до цього не мали судимості.

21 березня 2017 року близько 23 години вони зайшли на неогороджену територію товариства з обмеженою відповідальністю «В. Прометей», де через відкритий дверний отвір потрапили до телятника. Тут за допомогою пилки по металу, яку принесли із собою, демонтували та розділили на частини металеві жолоби, встановлені для напування худоби. Підводою свого знайомого перевезли жолоби з ферми до дому.

Згідно висновку експерта від 25 травня 2017 року, ринкова вартість на момент крадіжки бувших у користуванні металевих жолобів, вагою 730 кг. (за ціною брухту чорних металів), складає 3 тисячі 723 гривень.

Обвинувачені винуватими себе визнали повністю та розкаялися.

Представник господарства звернувся в суд із заявою, у якій просив розглядати кримінальне провадження за його відсутності, а також повідомив, що викрадене майно повернуте, інших претензій до обвинувачених не має. Згідно розписки, яка є у матеріалах справи, жолоби повернуті на зберігання ТзОВ «Прометей». Цивільні позови не заявлені оскільки шкода, заподіяна господарству, відшкодована крадіями добровільно.

Суддя Ковельського міськрайонного суду В’ячеслав Лесик, за участі процесуального прокурора Анни Антонюк, визнав братів винними та призначив їм покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з випробувальним терміном на один рік та стягнув за проведення судової товарознавчої експертизи по 395,48 гривень з кожного.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024