Старі Кошари: фермерське господарство самовільно «захопило» 25 гектарів землі

09 Серпня 2017, 17:11
3060

Ковельська місцева прокуратура Волинської області звернулася до Господарського суду з позовом в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Волинській області до одного із фермерських господарств, аби зобов’язати повернути державі самовільно зайняту земельну ділянку вартістю понад 9,5 млн. грн.

Прокурори з'ясували, що понад 25 га земель запасу сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів на території Старокошарівської сільської ради Ковельського району фермерське господарство обробляє без розроблення правовстановлюючих документів, – повідомляють у прокуратурі області.

Шкода, завдана цим державі, становить понад 34 тис. грн., і господарство її повністю відшкодувало, визнавши тим самим факт самовільного використання землі.

Припис же державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель з вимогою у 30-денний термін усунути порушення законодавства та оформити право користування землею керівник господарства проігнорував, продовжуючи користуватися ділянкою.

Відтак його було притягнено до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття  земельної ділянки. Фермер сумлінно сплатив штраф у розмірі 680 грн., проте так і не вжив жодних заходів, аби узаконити користування землею.

У справу втрутилася прокуратура. Аби відновити порушені майнові інтереси держави, прокурори в суді вимагатимуть від фермерського господарства звільнити самовільно зайняту землю.

Коментарі
10 Серпня 2017, 02:54
Коли вже за "Тур" візьмуться? Скільки ще дерев знищать, доки наші правоохоронці проснуться?
10 Серпня 2017, 07:19
Шватить всім.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром