На вулиці Зелінського у Ковелі викрали люк від водопровідного колодязя

29 Квітня 2021, 11:50
Люк / Фото ілюстративне 2231
Люк / Фото ілюстративне

На вулиці Зелінського у Ковелі зафіксували викрадення важкої чавунної кришки з водопровідного колодязя.

Це сталося 27 квітня. Про це інформують на сайті Ковельводоканалу.

Завдяки небайдужим жителям міста, оперативним діям працівників правоохоронних органів вже через декілька годин після скоєння злочину відшукали зловмисника та повернули викрадений люк.

У поліції застерігають, що крадіжка люків підпадає під дію ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). За такі дії закон передбачає штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тисяч – 51 тисяч гривень) або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років. За крадіжку, вчинену повторно або за попередньою змовою групою осіб покарання буде у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Як свідчить статистика, викрадені кришки люків зловмисники здають до металоприймальних пунктів. Тому  у разі виявлення там крадених люків або їх частин, відносно власника відкривають кримінальне провадження за ст.213 Кримінального кодексу України (Порушення порядку здійснення заготівлі металобрухту та операцій з металобрухтом). За це передбачено  штраф  від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян 25 500 – 34 тисяч гривень) або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до одного року.

Ковельводоканал закликав жителів міста у разі, якщо ви стали свідком крадіжки люків чи іншого комунального майна – негайно повідомляйте на 102 або на телефон АДС: 5-36-28,5-34-60.

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
29 Квітня 2021, 18:06
повідомтє. що беде цьому зладію!
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024