Жителі Дубівської громади об'єднали сили, щоб покращити стан дороги на своїх вулицях

04 Травня 2021, 16:15
3437

Голова Дубівської громади Роман Троцюк розповів про зростання активності серед жителів сіл і формування відповідального громадянського суспільства.

Про це очільник громади розповів на своїй сторінці у Facebook.

«Ставши в 2016 році сільським головою, головним завданням в своїй роботі поставив – змінити світогляд жителів громади з споживацького до колективного вирішення проблем або реалізації проєктів. Дуже часто лунають вислови, що влада злочинна, вона повинна створити майже тепличні умови для жителів країни. Виникає питання, а хто ж така влада. Чи не ми з Вами і є та влада. Не залежно від посади, фінансових статків, політичного та соціального статусу ми є елементами влади на даній території. Тільки об’єднавшись разом ми зможемо досягти швидкого розвитку території на якій проживаємо. Радію від нових прикладів зростання активності жителів громади до вирішення певних проблем, які виникають в нас на шляху. Два роки тому спілкувався з учнями наших шкіл про їх бачення розвитку громади. Учні шкіл писали твори на тему: «Якби головою громади був я». В багатьох висловах та творах звучало «ми повинні зробити», «ми відповідальні». Це свідчить, що на зміну нам приходить активна молодь, яка хоче жити по новому та готова долучатися до процесів, що проходять в громаді», – відзначає Роман Троцюк у своєму дописі.

Він також похвалив жителів новоприєднаних сіл – Буциня і Секуня.

«Сьогодні радію й активності громадської організації «Просвіта», яка зареєстрована та працює в селі Буцинь. Молодь яка увійшла до спільноти значно пожвавила роботу організації та показує приклад для інших мешканців, як села Буцинь так і всієї громади. Зріст активності спостерігається і в селі Секунь. На тлі ідеї «Троцюк ворог бо хоче закрити школу» місцеві жителі об’єднались для боротьби та разом та прибрали: на кладовищі, біля хат пусток, комунальних установ та обеліска. Спілкуючись з жителями Секуня – розумію, що раніше такої активності не спостерігалося. Нічого так не об’єднує як спільна біда»,  – йдеться у дописі.

Завдяки самоорганізації, жителі сіл Дубівської громади змогли покращити стан дороги на своїх вулицях.

«Нещодавно почув, що в селі Облапи жителі вулиці Шевченка готові зібрати кошти на ремонт їх вулиці. Добре б було, щоб і сільська рада чимось допомогла. Дев’ять домогосподарств зібрали 27 000 гривень (за ці кошти було завезено 160 тон щеня). Я відразу зреагував на пропозицію та запропонував жителям цієї вулиці і іншим мешканцям громади діяти за таким прикладом. Нещодавно на залізниці міняли колії та щебінь продають по значно нижчій ціні. Його можливо придбати для покращення доріг. Загалом жителі громади закупили більше 650 тон такого щебеню та завезли на свої вулиці. В другому півріччі на таку ж суму з бюджету громади ми спробуємо покращити покриття на відремонтованих вулицях за кошти жителів. До ремонту доріг долучилися жителі сіл: Облапи, Дубове та Вербка. Трохи раніше за власні кошти на 50 000 гривень відремонтували жителі села Бахів вулицю Стуса (в даному випадку купували новий щебінь). В 2020 році в селі Бахів теж робили дорогу. Сільська рада допомогла послугами грейдера», – каже Роман Троцюк.

Очільник громади додає, що по принципу співфінансування (коштами чи роботою) з боку жителів громади та бюджету сільської ради будуть й надалі реалізовуватись спільні проєкти. Такі проєкти будуть віднесені до розряду пріоритетних.

В громаді вже реалізували багато проєкти до яких долучалися мешканці громади, як копійкою, так і роботою. До таких відносяться:

  • заміна вуличного освітлення в селах: Дубове, Вербка, Бахів, Облапи;
  • облаштування водойми в селі Дубове
  • будівництво ліній електропередач на масиві «За пасікою» села Дубове;
  • ліквідація підтоплення на вулиці Шевченка села Дубове;
  • ліквідація підтоплення на вулиці Залізнична села Дубове;
  • фарбування паркану на кладовищі села Дубове;
  • благоустрій біля території кладовища села Буцинь;
  • разом також вдалося вистояти перед сніжними заметілями цієї зими (до цього залучили можливості сільської ради, підприємств та жителів).

«На світлинах відображені відремонтовані дороги за кошти мешканців. Частина доріг вже готова до користування, на частині складували щебінь і він буде використаний після підсипки доріг піском. На вулицю Молодіжна села Вербка щебінь буде завезений після свята. Єднаймося. Разом ми сала, яка здолає будь-які перешкоди. Фото буде добавлено після отримання на Вайбер мого телефону з кожної вулиці, що долучилась до фінансування», – написав Роман Троцюк.

 










 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
05 Травня 2021, 05:23
Рома-космос, ти хоть сам зрозумів, що ти написав? Населення ОТГ розчарувалось у владі типа яку ти представляєш. Тебе люди послали знову в космос, щоб не мішав їм жити. Населення самостійно робить те, що повинен ти робити, а ти їх активність тутай видаєш за свої заслуги. Ти що зовсім не розумієш, що пишеш? Вже всі зрозуміли, що ти працюєш над тими питаннями де можеш положити собі в карман. Ми ж не такі дурні як ти думаєш. Нашу активність, а справедливо буде сказано - не бажання жити при твоїй бездіяльності ти приписуєш собі як заслугу. Ти мабуть не розумієш, що деб ти не прцював, чи в школі, чи в бізнесі ти скрізь обісрася і зараз випадково ставши голововою ОТГ ти дуже міцно обісрався на всі села.
05 Травня 2021, 09:58
Космос дякує секунцям які об"єднались проти закриття школи ??? Що він курить???
05 Травня 2021, 20:21
Космос робить все порадившись зі мною. Це я так вмію вас обдирати. А рома-космос це людина з нульовим інтелектом, маніакальним "цезеризмом", паталогічною мстивістю.іт.д. та про що я, ви ж самі все розумієте поглянувши на цю потвору та іі повадки.
05 Травня 2021, 21:16
Рому космоса пора провезти в мусорному ящику,по тих дорогах що були зроблені завдяки йому
05 Травня 2021, 21:16
Рому космоса, пора провести в мусорному ящику по тих дорогах що були зроблені завдяки йому
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024