Експерт розповів голобчанам, як зробити громаду туристично привабливою

12 Серпня 2017, 16:22
2218

Про секрети успішного туристичного потенціалу розповіли активним мешканцям Голобської об’єднаної громади.

Про це йдеться на офіційному сайті Асоціації сприяння самоорганізації населення.

Експерт із туризму Олександр Коваль поділився знаннями про те, як потрібно робити свою громаду привабливішою. Основа туристичного розвитку – інформація, – починає експерт. Необхідно багато писати про родзинки своєї громади, повідомляти про події, які тут відбуваються, розповідати про те, що тут виготовляєть. Для цього громада повинна зрозуміти, які має переваги і що цікавого для туриста може запропонувати.

 


 

«Якщо нічого не робити, то нічого не буде. Якщо зробите логотип міста, бренд, то не думайте, що він буде на себе працювати сам. Ви повинні працювати завжди», – зазначає Олександр Коваль.

Експерт закликав громаду розвивати сільський туризм, який має всі шанси стати хорошою статтею прибутків громади та місцевого бізнесу. Так, він нагадав, що 23 травня 2017 року у Верховній Раді України в першому читанні проголосований законопроект під номером 2232-а, який має «узаконити сільський зелений туризм».

 

1

 

Документом пропонується внести зміни до ЗУ “Про особисте селянське господарство»:

1) визначити, що «сільський зелений туризм» – це не підприємницька діяльність у галузі туристичної діяльності, здійснювана у сільській місцевості;

2) гарантована державою професійна підготовка та перепідготовка членів особистого селянського господарства у галузі сільського зеленого туризму;

3) членам особистого селянського господарства дозволяється добровільно надавати за плату або безоплатно послуги у галузі сільського зеленого туризму, а саме послуги з розміщення (проживання) не більше ніж на 10 місць, харчування, послуги з організації дозвілля і заходів, пов’язаних з використанням майна особистого селянського господарства, місцевими звичаями і традиціями гостинності.

Аби знати, що рекламувати у громаді, перш за все Олександр Коваль запропонував голобчанам визначити свої переваги та зрозуміти, що тут можна запропонувати туристу.

Серед переваг назвали зручне розташування – на трасі Київ-Ягодин, церковна архітектура, агропромисловість.

Учасники тренінгу наголосили на тому, що дуже часто туристи телефонують із питанням про те, чи є ліс, і чи є там, де зупинитися. На жаль, у Голобській громаді немає місць, де б можна було пожити у лісі і відпочити. Тож, учасники тренінгу зрозуміли, що необхідно працювати у цьому напрямку. Втім, наголосили, що є Садиба Вільгів та Георгіївська церква, які є архітектурно та історично привабливими для туристів.

 


 

Олександр Коваль запропонував також звернути увагу на наявність людей, які займаються якоюсь майстерністю. Вишивання, плетіння з лози, – назвали учасники тренінгу.

До обговорення активно долучилисьтакож члени Молодіжної ради Голобської громади, спільно із якими були окреслені подальші кроки для збору інформації та створення справді привабливих продуктів для зовнішніх та внутрішніх туристів.

Захід відбувся в межах реалізації проекту «Сприяння реалізації Стратегії розвитку Голобської громади із використанням інструментів громадської участі», що реалізується Волинським Інститутом Права за підтримки програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».

 

 

Коментарі
12 Серпня 2017, 20:00
І туристо як попер! Хлопчик з Марсу впав?
13 Серпня 2017, 10:50
— Вполне реальная вещь,— ответил гроссмейстер,— мои личные связи и — ваша самодеятельность — вот все необходимое и достаточное для организации международного васюкинского турнира. Подумайте над тем, как красиво будет звучать: «Международный васюкинский турнир 1927 года». Приезд Хозе-Рауля Капабланки, Эммануила Ласкера, Алехина, Нимцовича, Рети, Рубинштейна, Мароцци, Тарраша, Видмар и доктора Григорьева обеспечен. Кроме того, обеспечено и мое участие!<br/>Ostap_Bender 4 года назад #6<br/>— Но деньги! — застонали васюкинцы. — Им же всем нужно деньги платить! Много тысяч денег! Где же их взять?<br/><br/>— Все учтено могучим ураганом,— сказал О. Бендер,— деньги дадут сборы.<br/><br/>— Кто же у нас будет платить такие бешеные деньги? Васюкинцы…<br/><br/>— Какие там васюкинцы! Васюкинцы денег платить не будут. Они будут их по-лу-чать! Это же все чрезвычайно просто. Ведь на турнир с участием таких величайших вельтмейстеров съедутся любители шахмат всего мира. Сотни тысяч людей, богато обеспеченных людей, будут стремиться в Васюки. Во-первых, речной транспорт такого количества пассажиров поднять не сможет. Следовательно, НКПС построит железнодорожную магистраль Москва-Васюки. Это — раз. Два — это гостиницы и небоскребы для размещения гостей. Три — поднятие сельского хозяйства в радиусе на тысячу километров: гостей нужно снабжать — овощи, фрукты, икра, шоколадные конфеты. Дворец, в котором будет происходить турнир,— четыре. Пять — постройка гаражей для гостевого автотранспорта. Для передачи всему миру сенсационных результатов турнира придется построить сверхмощную радиостанцию. Это — в-шестых. Теперь относительно железнодорожной магистрали Москва-Васюки. Несомненно, таковая не будет обладать такой пропускной способностью, чтобы перевезти в Васюки всех желающих. Отсюда вытекает аэропорт «Большие Васюки» — регулярное отправление почтовых самолетов и дирижаблей во все концы света, включая ЛосАнжелос и Мельбурн.
14 Серпня 2017, 13:04
І що той турист побачить в голобах?<br/>Гори, річки, ферми......??????
14 Серпня 2017, 21:57
Понарозводилось же Икспердів за грантові гроші байки селянам розказувати. От понаїзжають що село в перший раз побачить і давай бла бла бла. Рехформатори))) Особливо вражає - А лісу не має. Значить треба працювати в цьому напрямку))). Це як??? Садіть ліс і років через 20 чекайте щастя))).
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром