У Ковелі відзначили 76 річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

09 Травня 2021, 18:04
У Ковелі відзначили 76 річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 2652
У Ковелі відзначили 76 річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

У Ковелі на Меморіалі Слави відбувся урочистий мітинг, присвячений 76 річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Мітинг розпочали із виконання Гімну України та хвилини мовчання.

Ведучі Наталія Гончар та Світлана Труш наголошували, що стрімкий плин часу дедалі більше віддаляє нас від тих років. Приходять у світ все нові й нові покоління, але ніколи не зітреться в людській пам’яті безсмертний подвиг солдата-воїна.

Звернувся до ковельчан міський голова Ігор Чайка. Він висловив вдячність та повагу ветеранам війни з нацизмом. Згадав тих, хто на собі відчув наслідки воєнного лихоліття і відбудував країну з повоєнних руїн.

Слово мали та поздоровили присутніх зі святом голова Ковельської районної державної адміністрації Ольга Черен, військовий комісар Андрій Середюк.

Свою життєву історію розповіла дитина війни, малолітній в’язень концтабору Маутхазен, почесний ветеран України, голова міської ради ветеранів Марія Батраченко. Марія Павлівна подякувала владі, ковельчанам, що бережуть пям’ять про цей день, шанують ветеранів.

На завершення мітингу лягли квіти до Вічного вогню, стели пам’яті воїнам-інтернаіоналістам, пам’ятної стели загиблим землякам – учасникам АТО, борцям за волю України.

 















 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024