У Ковелі створять новий пункт екстреної медичної допомоги

15 Травня 2021, 14:20
1908

У центрі Ковеля створять новий пункт екстреної медичної допомоги.

Це питання обговорили спільно з міським головою Ковеля Ігорем Чайкою на спільній нараді за участю його заступників та керівництва комунального підприємства «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук.

Практичним підсумком спільної наради став огляд приміщень, які запропонувала міська влада, аби в центрі міста облаштувати додатковий пункт «швидкої» допомоги, в якому була б можливість розмістити дві додаткові бригади.

Зійшлися на тому, що для таких потреб найліпше підходить приміщення на вулиці Степана Бандери, 9, де є можливості створити всі необхідні умови. Представники міської влади пообіцяли належно облаштувати ці приміщення, відповідно до специфічних вимог екстреної медичної допомоги. Лише після цього бригади «швидкої» переїдуть у центр міста.

«Зауважу, що розміщення двох бригад «швидкої» допомоги в центральній частині Ковеля значно спростить і пришвидшить можливості доїзду «швидкої» до центральних і спальних мікрорайонів Ковеля, а також навколишніх сіл. Адже наявний пункт екстреної медицини на 5 бригад зараз функціонує в приміщенні колишньої вузлової лікарні на території мікрорайону Ковель-2. Таке його розміщення нерідко створює незручності зі швидким доїздом до окремих територій. На своєму шляху бригадам «швидких» доводиться долати транспортні розв’язки та залізничні переїзди, де утворюються затори. Тому облаштування нового пункту в центрі Ковеля покликане розв'язати цю проблему», – йдеться у повідомленні.

Юрій Поліщук також відвідав відділ екстреної медичної допомоги в Ковелі, ознайомився з умовами роботи водіїв, лікарів і фельдшерів цього пункту, обговорив із ними проблемні питання. А це, в першу чергу, – незадовільний температурний режим взимку, стан покрівлі та ряд дрібніших проблем, які необхідно вирішувати.

По приїзді до Луцька він провів додаткову робочу зустріч, у результаті якої директор комунального підприємства «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимир Шмаль отримав чіткі вказівки щодо подальших дій і конкретні завдання до виконання.

Читайте також: На Ковельське МТМО подали до суду за приховування інформації про зарплату і премії керівника

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
16 Травня 2021, 15:00
Дай Бог щоби зробили і не затягували. Тому що нинішнє базування &amp;quot;швидких допомог&amp;quot; більше схоже на шкідівництво щодо здоров'я ковельчан: розташоване на відносно малонаселеному майже краю міста; в тій частині яка протилежна густонаселеним мікрорайонам Ковеля з багатоповерхівками (центр міста, мікрорайони вул. Володимирська, 40-років Перемоги та Сільмаш); численні транспортні розв'язки і переїзди (про що відмічено і у статті), зокрема відмітно вузький &amp;quot;сфінктер&amp;quot; проїзду під залізничними коліями по вул. Сагайдачного.<br/>А це при тому, що кожна втрачена хвилина може вартувати життя людини.
17 Травня 2021, 01:32
Ви ліпше напишіть якому недоумку прийшла ідея розмістити службу 03 на Ковель-ІІ.
17 Травня 2021, 16:05
Все добре продумано. Викликають швидку, та під'їжджає під закритий переїзд. Назад не виїхати не зможе, змушена буде чекати. Зате за долю пацієнта ніхто відповідати не буде - є об'єктивна причина затримки...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024