«Гостинний двір в Голобах»: презентація громад Ковельського району з нагоди Дня Незалежності України

24 Серпня 2017, 15:56

У селищі Голоби  на стадіоні «Дружба» відбулась офіційна церемонія підняття Державного Прапора України, а  пізніше колоритний фестиваль, на якому мали змогу презентувати себе усі об'єднані територіальні громади Ковельщини.

Про це йдеться на офіційному сайті Ковельської районної державної адміністрації.

Голобська територіальна громада, на чолі з її керівником Сергієм Гарбаруком, привітно зустріла гостей з усього Ковельського району та з республік Білорусь і Польща.

Коли високо у небі замайорів український прапор відбулось відкриття районного фестивалю «Козацькі розваги». На стадіоні вишикувались спортивні  команди – учасниці з усіх громад району і кожна впевнена у своїй перемозі. Вітаючи учасників змагань та усіх гостей з державним святом голова райдержадміністрації Віктор Козак говорив, що зовсім не символічним є той факт, що ми відзначаємо День Державного Прапора України напередодні Дня незалежності. Адже національний прапор — один з найважливіших символів державності і єднання нації в усіх країнах світу.

Свято продовжив патріотичний флешмоб у виконанні найменших вихованців Голобської школи мистецтв. Синьо-жовте полотнище у руках дітей дає надію нам усім, що ці хлопчики і дівчата житимуть у вільній, незалежній, заможній країні, їм'я якої - Україна.

 Під час «Гостинного двору в Голобах», ніби на один день усі громади району змінили свою адресу. «Що відбувається, і хто таке придумав?  Як цікаво, як весело! Такої гостини в Голобах ще не було!», – тихенько  шепочуться голобчани, що завітали на справжнє колоритне дійство. Невимовне здивування від побаченого на обличчях гостей із республіки Білорусь та  Польща.

У самісінькому центрі селища розташувались ошатні оселі, святково прибрані вишитими рушниками та картинами, тканими килимками, тут як у казці одночасно можна побували  в Любитові і в Поворську, у Дубовій і у Велицьку, у Колодяжному та  у Дрозднях, а біля кожної  хатини  гостей зустрічає пан – сільський голова. Атмосфера напрочуд гостинна, грають музики, лунають українські пісні, людей запрошують відвідати імпровізовану оселю громади, побачити та почути чим славляться селища та села  Ковельщини.

Усіх гостей частували варениками із шкварками, пиріжками та пампушками, квашеними огірочками. Усіх відвідувачів господарі садиб щиро пригощають стравами української кухні, які готують у кожному селі за своїми рецептами. 

 

 

Дубівська громада відносно молода, адже створилася лише 9 місяців тому, подолавши всі негаразди та трудності на шляху до об’єднання. Тому і тема презентації громади на районному святі з нагоди Дня Незалежності України була вибрана невипадково, – йдеться на сайті Дубівської громади. 

Задумом було поєднати  наше минуле і здобутки попередніх поколінь, життя і проблеми сьогодення, а також надію і впевненість у майбутньому, яке творитимуть наші діти. У громаді переконані, що  незважаючи на різні погляди, політичну приналежність, ідейні переконання – наша сила в єдності.

1