Ліквідація наслідків «роботи» ковельського ветсанзаводу ‒ на завершальному етапі, ‒ Кошарук

28 Серпня 2017, 13:10
2052

Кошторисна документація з ліквідації наслідків ситуації на ковельській філії держпідприємства «Укрвесанзавод» ‒ на завершальній перевірці у міністерстві фінансів. Вартість робіт із ліквідації становитиме понад 28 мільйонів гривень. 

Про це 28 серпня під час оперативної наради повідомив заступник голови Волинської обласної держадміністрації Сергій Кошарук, – пише видання ВолиньPost.

Кошарук розповів, що в Києві працював над заходами щодо ліквідації наслідків ситуації на Ковельському ветсанзаводі. Зокрема, аналізували кошторис робіт – частину із них внесли в перелік невідкладних робіт, тож співфінансування отримають із резервного фонду держбюджету. 

Також у Києві перевіряли, чи передбачені заходи відповідатимуть усім вимогам. За його словами, питання ліквідації тривають так довго через низку факторів. Зокрема через те, що комісія від Міністерства надзвичайних ситуацій визначила найтриваліші та дороговартісні заходи. Мовляв, «під впливом певних політичних діячів», які поширювали інформацію про інфікованість залишків хворобами, заплановані заходи щодо переміщення на інші філії зустріли протестами в інших областях. 

Не вдалося переробити частину відходів у добрива через опір населення. Окрім того, навіть захоронення на державних ділянках зустріли перекриттям доріг. Зрештою, зупинилися на тому, щоб відходи перемістити у 10 бетонних ємностей від старого крохмального заводу на території Ковеля ‒ на відстані близько 300 метрів від заводу. 

Зрештою, у рамках ліквідації наслідків передбачили 7 пунктів. 3 з них стосуються забезпечення питною водою населення та водопостачання, 3 стосуються безпосередньо переміщення решток. Ще 1 пункт передбачає здійснення санітарно-ветеринарних заходів із контролю. Вартість заходів ‒ 28 млн 243 тис гривень. Із них 17 млн гривень передбачені у резервному фонді держбюджету, 1,3 млн гривень – із резервного фонду області та ще понад 10 млн гривень – із інших джерел. 

Кошарук уточнив, що ці кошти в основному візьмуть із бюджету розвитку Ковеля. Найбільше коштів, а саме 24 млн, спрямують на питання водопостачання. На власне переміщення решток у кошторисі передбачено 3,832 млн гривень, та ще 449 тисяч ‒ на санітарні заходи. 

Нині підготовлені всі розрахунки, вони перебувають на погодженні у Міністерстві. Результати розгляду документів Мінфін має подати вже сьогодні. 

Натомість голова Волинської обласної держадміністраці Володимир Гунчик зауважив, що ті, хто кричав про хвороби на заводі, у Києві не долучалися до вирішення проблеми. «А де піарники?» ‒ спитав Гунчик, зауваживши, що вони не «ходили по кабінетах».

Коментарі
28 Серпня 2017, 16:18
Ліквідація ковельського ветсанзаводу і ліквідація наслідків наслідків його діяльност не одне й теж саме
28 Серпня 2017, 17:18
Цікаво, на чому тепер будуть піаритись різні політ-невдахи та пройдисвіти?
28 Серпня 2017, 20:02
проблем у Ковелі вистачить
28 Серпня 2017, 21:57
Звітувати про використання виділених коштів необхідно буде в кінці жовтня.В такі стислі терміни освоїти виділені мільйони не реально.Висновок-проблеми створені ветсанзаводом вирішені не будуть.
28 Серпня 2017, 22:49
З заголовку виходить що "пан" Кошарук викопає зарите по під містом лано??? А ні, це ж наслідки роботи "пана" Кошарука. Памятка прийдешнім поколінням...
29 Серпня 2017, 01:47
Кукукнутий швидко б каменя на камені від ветсанзаводу не залишив...
29 Серпня 2017, 12:11
Гроші вкрадуть і нічого незроблять
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024