У Ковельському культурно-просвітницькому центрі відбувся вечір української музики

29 Серпня 2017, 10:10
1722

Днями у культурно-просвітницькому центрі відбувся вечір української музики. Цікаву концертну програму підготував колектив школи мистецтв, а про музичні надбання нашого народу присутнім розповідала ведуча – Альона Малюга

Про це йдеться на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Понад годину звучали чарівні спів та мелодії, котрі нікого не залишили байдужим. Уявити нашу країну без пісень неможливо. В них – і любов до життя, до землі, до Батьківщини, до матеpі, до коханої, в них - чистота душі і вічне добpо.

Безперечно, музичний спадок цілої плеяди українських композиторів можна віднести до світового надбання - Микола Лисенко, Мирослав Скорик, Семен Гулак-Артемовський, Євген Станкович, Микола Леонтович, Гергій Майборода, Борис Лятошинський, Дмитро Бортнянський. Цей список видатних імен можна ще довго продовжувати. І найкраще про них може розповісти лише музика.

Під час вечора у виконанні учнів та викладачів школи мистецтв звучали шедеври цих геніальних композиторів. Нікого не залишили байдужими виступи Павла Хлуда, Дмитра Кухарука, Владислава Скрипіна, Володимира Ціпяшука, Філіпа Головія, Ольги Остапук, Дмитра Смаля, Анни Пікути, Каріни Сиротюк, Юрія Щуровського та інших. 

Завершальним акордом вечора став твір Миколи Лисенка на слова Олександра Кониського «Молитва за Україну» у виконанні камерного оркестру «Квінта», солісти – Галина Оксіюк та Андрій Мигуля.

Загалом мистецький захід пройшов в атмосфері духовного піднесення, збагатив уявлення слухачів про українську музичну культуру і подарував надзвичайну насолоду усім присутнім. 

 












 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024