У Ковелі вшанували пам’ять загиблих під Іловайськом бійців

29 Серпня 2017, 15:32
2906

У ці дні минає три роки, як українців шокувала страшна звістка про Іловайську трагедію.

Наприкінці серпня 2014 року на Донеччині в оточенні опинилися кілька тисяч українських військових як із частин ЗСУ, так і з добровольчих батальйонів, – йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Офіційні втрати під Іловайськом: загинуло 366 бійців, 429 людей поранено, 128 потрапили в полон, а 158 досі вважаються зниклими безвісти. Військової техніки та озброєння сил АТО було знищено на 298 мільйонів гривень.

Трагедія торкнулася і Волині, не оминула вона і Ковельщини. Адже в операції брали участь 51-ша механізована бригада, в якій служили мешканці нашого краю, бійці спецроти «Світязь», а також чимало наших земляків воювали у складі добровольчих батальйонів.

Серед тих, хто не повернувся додому і поліг під Іловайськом наші земляки – Сергій Дем’яник, Олексій Тарасюк, Олександр Ярмолюк, Анатолій Шилік, Роман Данилевич, Андрій Мостика.

На меморіал Слави, де встановлено стелу на честь наших земляків – загиблих учасників АТО, сьогодні прийшли їх рідні, представники міської влади, військові побратими, молодь, духовенство, аби вклонитись і згадати.

 «Нині ми вшановуємо пам'ять про воїнів, які віддали своє життя за єдину, незалежну Україну, за нас з вами, за мир на рідній землі.

Розуміємо, наскільки важко рідним Героїв – особливо батькам, дружинам, дітям. Ваші втрати – надзвичайно тяжкі і непоправні. Ми розділяємо Ваш біль, сумуємо разом з Вами і щиро співчуваємо.

Слава і сердечне спасибі оборонцям рідної землі – учасникам АТО, які мужньо і жертовно відстоюють територіальну цілісність нашої держави», – сказала у своїй промові секретар міської ради Віра Федосюк.

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять хлопців, яких сьогодні немає серед нас.

Поминальну панахиду за загиблими бійцями відслужив благочинний Ковельського міського деканату УПЦ КП протоієрей Анатолій Александрук із духовенством.

На завершення заходу присутні поклали квіти до підніжжя стели Героям.        

 














 

Коментарі
29 Серпня 2017, 18:58
Пам'ятаємо , сумуємо... ви навіки в наших серцях !!! Вічна вам пам'ять і вічний спокій наші славні земляки !!!
30 Серпня 2017, 01:15
Щкода хлопців, і ще більше шкода їх діток і батьків. А мітинг - в гірших традиціях совка, нічого не міняється. Покажіть хоч один такий в країнах Європи, хоч їх вояки гинуть постійно, і то там, де їх не просять.
30 Серпня 2017, 02:02
ХАЙ ДУШІ ГЕРОЇВ СПОЧИВАЮТЬ З МИРОМ.ПОЗОР ВЛАДІ КОВЕЛЯ ТА РАЙОНУ УШЛЬОПКИ.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром