У Ковелі стартував проект «З Батьківщиною у серці»

29 Серпня 2017, 15:51
2030

На День незалежності в Ковелі з ініціативи ГО «Велика ідея», за підтримки Ковельської міської ради і міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді стартував унікальний проект «З Батьківщиною у серці». 

Усі бажаючі мали змогу долучитись до створення мистецької пам'ятки – вишиванки для монумента Кобзарю. Загальні розміри  сорочки 3,0 х 3,60 м, вишиваної частини  - маніжки -1,5х0,81м, манжетів - 1,0х0,4м, – йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Під час урочистостей в знак єдності, побажання миру та процвітання Україні на полотно було накладено перші стібки. Їх зробили – головна кравчиня проекту Алла Лущенкова (фірма «Аліса»), знані вишивальниці Ніна Габрилевич (ГО «Союз українок») і Ольга Руднік разом з пятирічною ковельчанкою Улянкою Нечипорук та військовий Віталій П`ясецький

Організатори передали дев’ятиметровий пояс, яким буде доповнено образ незламного поета, загальноосвітнім закладам міста. Першими до роботи візьмуться учнівський та педагогічний колективи ЗОШ №1. Свій внесок устворення мистецької пам'ятки ковельчани фіксують у книзі під назвою «Етикетка до вишиванки». 

Проект триватиме протягом року. Увесь цей час естафету передаватимуть з рук у руки усім бажаючим - професійним вишивальницям, трудовим колективам, молоді міста. 











 

Найвищий у світі пам'ятник Шевченку — монумент Кобзарю у Ковелі скульптора Володимира Шолудька має висоту понад 7 метрів – одягнуть у вишиванку. Патріотичний проект «З Батьківщиною в серці» ГО «Велика ідея» стартував на березі Турії в день незалежності України, – йдеться в сюжеті Телевізійного центру Ковель.

 

 

Коментарі
30 Серпня 2017, 01:10
Прикольно. Знатна вишивальниця. Колись при Союзі, хай
30 Серпня 2017, 01:12
це буде недемократично, були такі терміни, як знатний хлібороб, знатна доярка, знатна ланкова.<br/> Лишились одні вишивальниці.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024