У Ковелі через безпорадність управителя будинку жильці самі замінили труби

30 Серпня 2017, 11:53
6483

У Ковелі через безпорадність управителя будинку по вулиці Володмирська,105, жильці самі провели значну частину ремонтних робіт по заміні стояка холодного водопостачання.

Про це пише нашій редакції ковельчанка Руслана Остапчук, яка мешкає в цьому будинку:

У газеті «Вісті Ковельщини» від 24 серпня 2017 року № 47 (12570) була надрукована стаття «Верес: з поглядом на перспективу», де на запитання читачів газети відповідав заступник директора ТзОВ «К. П. Верес» з комунального господарства Олександр Балак, – зазначає жінка.

Зокрема, пан Балак повідомив: «Принагідно, хочу зауважити, що у ці дні повним ходом ведемо підготовку до зими. Виконані роботи із заміни стояків холодного водопостачання в багатоповерхівках по вул. 40 років Перемоги, 17 (перший під'їзд), 20 (третій і четвертий під'їзди), вул. Володимирська, 105, вул. Володимирська, 99 (перший під'їзд), вул. Незалежності, 47».

Судячи зі слів Олександра Балака, заміна стояків холодного водопостачання була проведена у всьому будинку № 105 по вулиці Володимирській. На спростування цих слів хочемо повідомити, що заміна стояка холодного водопостачання була проведена лише у другому під’їзді нашого будинку, і аж ніяк не силами і коштами ТзОВ «К. П. Верес», про що ми хочемо детальніше розповісти нижче.

Так от, історія ця розпочалась 3 липня, коли в підвалі нашого під’їзду почала з труби протікати вода. Жильці неодноразово дзвонили в диспетчерську ТзОВ «К.П. Верес» і розповідали про цю ситуацію (як вияснилось пізніше – наші заявки навіть не реєстрували), але лише 14 липня працівники цієї організації «порадували» нас своїм візитом і не знайшли іншого рішення, як просто перекрили воду по стояку і залишили 8 квартир без холодного водопостачання, – розповідає жінка.

 



 

На запитання жителів будинку, коли розпочнеться ремонт і коли включать воду, майстер Маркусик відповіла, що потрібно робити повністю заміну стояка, але коштів на це у ТзОВ «К. П. Верес» немає. З цієї ситуації у телефонному режимі працівниця бухгалтерії організації запропонувала нам слідуючий вихід : жильці цих восьми квартир за свої кошти закуповують всі ремонтні матеріали, працівники ТзОВ «К. П. Верес» роблять заміну труб, а потрачені нами кошти вирахують з рахунків за послуги з управління будинком.

Пізніше можливість саме такого варіанту підтвердила при свідках і майстер Маркусик, і заступник директора з комунального господарства Олександр Балак. Нам було повідомлено, що суму, яку ми витратили на матеріали, розіб’ють між квартирами і на кожну квартиру випишуть окрему квитанцію, по якій потім і відмінусують ці кошти від квартплати.

Нам нічого не залишалось, як пристати на таку пропозицію і ми за свої кошти придбали нові труби і супутні матеріали для здійснення заміни стояка холодного водопостачання,  – ділиться Руслана Остапчук.

Але тут постала нова проблема: потрібно було на сходовій клітці кожного поверху зробити доступ до труб, простіше кажучи – в стіні вибити отвір, приблизно 50х50 см. Відповідальні особи, все ті ж Маркусик і Балак, сказали, що в ТзОВ «К. П. Верес» немає можливості це зробити і жильці знову ж таки самі виконали цю роботу.

А дальше – ще цікавіше. З купленими матеріалами, з вибитими у стіні дірками ми тиждень чекали, поки так звані працівники обслуговуючої організації з’являться на наші очі і розпочнуть виконувати свої безпосередні обов’язки по заміни стояка. При цьому, ми кожен день телефонували і Маркусик, і Балаку та нагадували про себе. Коли наше терпіння закінчилось, ми почали погрожувати, що будемо телефонувати на урядову гарячу лінію.

26 липня (!!!) троє жильців нашого під’їзду зі скандалом загнали (вибачте, але іншого слова тут і не підбереш) до нашого будинку «професіоналів» ТзОВ «К. П. Верес», щоб вони врешті-решт почали хоча б щось робити з тими трубами. У цей момент під’їхав Балак О. С. і ці «професіонали» просто-напросто відмовились виконувати свою роботу, але це вже інша історія, яку вийшло послухати на балкони половина жильців будинку…

В результаті цієї трагікомедії, з нашої подачі, Олександр Сергійович найняв для виконання цієї роботи іншу бригаду. Дякуємо цим майстрам своєї справи, бо вони 27 липня за півдня зробили заміну стояка холодного водопостачання. Наскільки нам відомо, працівники ТзОВ «К.П. Верес» таку ж роботу у будинку № 99 по вулиці Володимирській виконували аж цілий тиждень.

Вода у наших квартирах з’явилась, а ось вибиті отвори ми знову ж таки самі змушені були замуровувати, бо обіцянки Балака, що прийдуть робітники ТзОВ «К. П. Верес» і замурують, виявились брехнею. Правда, власниця квартири на восьмому поверсі все ще вірить цій обіцянці і сподівається, що гроші на три цеглини і пів-відра цементного розчину ТзОВ «К. П. Верес» все ж таки знайде і отвір у стіні замурує та хоча б таким чином внесе свій «великий» вклад в проведені мешканцями ремонтні роботи.

Крім того, за той час, коли почала протікати труба і до того часу, як перекрили стояк з холодною водою, на першому поверсі, зразу за вхідними дверима у під’їзд, стіна промокла наскрізь і майже повністю облетіла штукатурка.

Олександр Сергійович чудово бачив, до яких наслідків привела недбалість його працівників, але не спішив  ліквідовувати це лихо. Напевно, надіється, що і тут жильці за свої кошти зроблять ремонт, а він припише собі заслуги, – підозрює мешканка будинку.

Щодо повернення потрачених жильцями коштів… Ми написали заяву, щоб суму потрачених нами коштів на закупівлю матеріалів для ремонту (1350 гривень 42 копійки) вирахували із рахунків за послуги з управління будинком за серпень місяць 2017 року. До заяви ми додали рахунки-фактури. На сьогоднішній день відповіді на заяву ми не отримали. Але у телефонній розмові заступник директора з комунального господарства Олександр Балак повідомив, що коштів ніхто повертати нам не буде і ніякої домовленості про це не було, хоча свідками саме цієї домовленості були, принаймні, чотири людини.

Ось таку «допомогу» нам надало ТзОВ «К.П. Верес». Нехай би підійшов Олександр Сергійович до нас і в очі нам повторив, що це саме силами його організації була проведена заміна стояка холодного водопостачання, – констатує жінка.

 

Своєю історією про недобросовісного управителя будинку, Руслана Остапчук також поділилась в соціальній мережі Фейсбук.

Коментатори допису зазначають, що така сама ситуація в будинку по Володимирській ,99, в третьому під'їзді, в таких ситуаціях потрібно обрати іншого управителя будинку або ж радять створити власне ОСББ: 

 


 

Коментарі
30 Серпня 2017, 15:03
Вибиті отвори не варто було замуровувати. Краще зробити люки або дверцята для легкого доступу, бо з Балаком та Вересом часто доведеться мати справу з ремонтом труб. Так не доведеться щоразу довбати стіни.
30 Серпня 2017, 15:09
Хтось провів ніби то "ТЕНДЕР", хтось надає нібито "ПОСЛУГИ", Все таке ефімерне-віртуальне. Реальними в цій ситуації є лише ГРОШІ: ті, що хтось отримав як ХАБАР (ВІДКАТ тощо) і ті, що сплачують мешканці будинків, НЕ ОТРИМУЮЧИ ПРИ ЦЬОМУ РЕАЛЬНОЇ І ЯКІСНОЇ ПОСЛУГИ. І Така ситуація буде до тих пір, пока ті "ХТОСІ" не будуть нести РЕАЛЬНОЇвідповідальності.
30 Серпня 2017, 16:00
Доки "фірмою" керує старий пердюх балак, сєпар кончаний, який ненавидить АТОвців, доти і буде бардак в комунальному господарстві міста. Ковельчани, не платіть "комуналку" за ЖЕК-и, самі все робіть. І якісно, і надійно. Пора вже нарешті зрозуміти просту істину - доки сам собі не допоможеш, ніхто твоїм проблемам не зарадить!
30 Серпня 2017, 17:11
А хтось опитав Балака?Навіщо?Скопіювали інформацію з соцмережі та зі статті і все?Дуже непрофесійно.Напевно у вас на сайті одні спецкори Силюки і працюють...всі непрофесійні.
30 Серпня 2017, 17:32
А сам БАЛАК що? Хто йому забороняє висловити своє бачення цієї ситуації? Дитячий садок якийсь.
30 Серпня 2017, 18:16
ви що, не знаєте хто такий Балак? Та це ж аферист першої гільдії. Ніхто не зможе посадити дерев в січні місяці на 160 000 грн( по тодішньому курсу на 30 000 доларів), а він зміг. І навіть умудрився відкупитись від луцької прокуратури. Так що він вам напише, що й будинок був знесений і заново побудований. втікайте від тих аферистів як найдалі. Товстига за бабло підіграв Вересу в конкурсі на управителя, а ви тепер мучитесь. Вже багато будинків відійшло наза д ЖЕКів. А Товстигу пора садити в тюрму, поки всі дма в ковелі не завалились. Я не можу зрозуміти куди дивляться правоохоронні органи. Стільки бруду лізі з кабінету Товстиги аж страшно.
30 Серпня 2017, 19:42
Взагалі то опитують правоохоронці, а не журналісти. Вже у "Вістях Ковельщини" пан Балак набрехав, то скільки ще його брехню слухати?
30 Серпня 2017, 19:46
в правоохоронних органах допитують а не опитують. А балака вже пора й допитати. Клієнт сазрел. Бідне керівництво Вересу й не здогадується на скільки Балак вже їх взув.
30 Серпня 2017, 20:10
в правоохоронних органах і допитують, і опитують, зважаючи на справу
30 Серпня 2017, 21:41
балака не тільки допитати потрібно, а ще й яйця в лещата добра защемити. Тоді він багато чого росповість. Як з Товстигою йому робоче місце готували здаючи тендер Вероесу. Працювали на переспективу. Одному посаду, другому бабло.
30 Серпня 2017, 21:55
Управителя ВЕРЕС поки призначили на 1 рік!!<br/>Будемо надіятись , що більше не призначать. Колись Ковель був одним з найчистіших міст, а тепер в числі найбрудніших!!!!
30 Серпня 2017, 23:02
Ходять слухи що Вероесу вже майже здано тендер на вивозку сміття і прибирання міста. Так що готуйтесь до тотального &quot;пакращення&quot; в комунальній сфері. Бабки вже отримані за це, ще в тому рокі. Хто був в виконкомі під час програшу Вересом тендеру на саночистку, могли чути чути як Сидорук верещав і брав Товстигу за душу - ми вам заплатили, ви нас підставили, як думаєте рішати проблему. Рішать. нехай пізніше але рішать. бабло ж ніхто віддавати не буде, треба відробляти. Так що запасайтесь хлоркою для дезинфекції
31 Серпня 2017, 00:10
У мешканців будинку № 47 по вул. Незалежності теж Верес міняв труби, здер гроші з кожної людини по 1000 грн. ,включали секундомір скільки працюють їхні сантехніки, а за що ми їм платимо квартплату. мучились, писали заяви до мерії Вересу ніхто не реагував. <br/>Слава богу зібрали збори і повернулись до Жеку і муки наші закінчились,а скільки писали і носили протоколи до мерії, а вони не хотіли віддавати будинок до Жеку, бо видно гроші треба було назад повертати Товстизі., так що люди не мовчіть тікайте від того Вересу подалі поки ще не пізно.
31 Серпня 2017, 00:32
Люди навіщо далеко йти ,я проживаю у будинку який з жеку перейшов в ОСББ,ЦЕ СУЦІЛЬНИЙ ЖАХ!!!!!!!!!!!!!<br/>Мало того що, платимо квартплату набагато більшу ніж платили,так щей постійно за все збирають додаткові гроші: за рік 1000 грн. додотково здали. Про що говорити коли голова кооперативу свого же будинку думає як тільки нажитись на своїх мешканцях????????????? ДО ЧОГО МИ КОТИМОСЬ!!!???
31 Серпня 2017, 00:39
поки в Ковелі буде ця бандитська влада, так і буде. Будуть ставитись магазинцики блатних по дворах чи привокзальних площах, будуть проводитись фальшивы тендера, будуть спиляны дуби лежати на пилорамі у рідні, будуть отримуватись земельні ділянки своїм в нормальному місці, іншим в болоті, будуть премії в 100 разів більші за ставку, будуть закордонні поїздки за державний кошт. Буде сміття валятись по дворах, буде бур&quot;ян рости по самі плечі у блатних начальників ЖЕКів, та багато ще чого буде.
31 Серпня 2017, 06:24
Верес це суцільна брехня і керує лисий
31 Серпня 2017, 11:38
Головне справно платимо за послуги
31 Серпня 2017, 14:12
Перед тим як ото репетувати подивіться в договір з управляючою компанією &quot;Верес&quot;. Які роботи управитель має виконувати. За які гроші? Заміна стояків це який ремонт? Поточний ремонт чи капітальний? Якщо не подобається &quot;Верес&quot; створіть своє ОСББ і керуйте самі. Будинок ваш приватний. Повністю. Не тільки квартири. Від криші до під*їзда і підвала. Труби каналізаційні, водопроводні, стояки є спільною власністю всіх вас. Але соціалізм кінчився. За все треба платити з свого кармана.
31 Серпня 2017, 14:28
Олександр Сергійович, перестань брехати. Я тебе вже хнаю не один десяток років і можу сказати що вся твоя діяльність с першого і по останній день побудована на брехні і окозамилюванні. Ти розкрадав сільмаш, тр нищив комунальну службу міста, тепер ти доїш Верес. Піди і чистосердешни зізнайся керівникам Вересу як ти здав Косцьовяту їхнього сміттєвоза з липовими номерами. тепер до речі вони теж липові. І ще хочу сказати попередньому дописувачу. Про який договір ти мелеш? На конкурс виставлялись будинки з липовими, нічим не підкрипленими, ніякими розрахунками, необгрунтованими тарифами. Завдання було одне - за будь яку ціну виграти тендер. І в результаті злочинної діяльності Товстиги, який за бабло пообіцяв вересу що гроші на рахунки потечуть річкою без всяких робіт. А ще всі забули що є закон який забороняє демпінгування. Вийшло так, що комунальна реформа мала покращити послуги, а не знизити ціни, а в результатфі тих низьких тарифів будинки залишились занедбаними, а мешканці обдуреними. Хто за це понесе відповідальність? Чому Товстига досі на свободі?
31 Серпня 2017, 14:58
Ось я й кажу, що всі, хто довів комунальну службу до такого жахливого стану, повинні сидіти в тюрмі. тільки ця влвда сама себе не посадить. Моє перше завдання буде, коли стану мером, провести повне розслідування афер комунального начальства. Все документується, є багато людей, які готові свідчити, навіть з працівників міськради, і процес буде гучним. Ви собі навіть не можете уявити які грошики пішли на афери. І покарані ббудуть і ті хто брав і ті хто давав.
01 Вересня 2017, 10:49
Меру на окрему камеру.Чи він не причому ,як директор ринку Сорока.Номери контейнерів мають триразове зашифроване маркування.А В ПЛАТІЖНИХ ДОКУМЕНТАХ ПРОХОДЯТЬ ЗОВСІМ НЕЗНАЙОМІ ПРИЗВІЩА.
01 Вересня 2017, 10:54
А ЯК ТИ ЩЕ ЗАРОБИШ ГРОШІ НА ДЖИПА ЧИ ХАТУ
01 Вересня 2017, 19:13
Не вірте ні одному слову тій брехливій Руслані. Я сама мешкаю в тому будинку і чула, що ті квартири, які хотіли міняти стояк, самі домовлялися з Вересом, що матеріали закуплять самі( це була умова Вереса), а тепер все перекручують. Ніхто не обіцяв повертати гроші за матеріали. <br/>Яка вам різниця хто вам міняв труби, жителі за це не платили. В договорі , на який спирається дуже розумна юристка Руслана,управитель зобов'язується виконувати поточні ремонти, а заміна стояка це капітальні роботи. Дуже негарно хаяти людей, які цьщго не заслуговують. Ви весь час кричали і про ЖЕК-2 який він поганий. Ганьба Вам! Подякуйте Вересу, що ми платимо такий низьеий тариф.
01 Вересня 2017, 22:37
Бувші державні квартири практично всі безкоштовно приватизовані. Протягом багатьох років ці квартири, будинки, підїзди, покрівлі, прибудинкові території, сантехніка, каналізація хоча і не досить якісно, правдами і неправдами, ремонтувались з місцевого бюджету, який формувався в тому числі і з податків мешканців приватного сектора. Приватні квартири, будинки ми, витягуючи з кишень остонні гроші, побудували, утромували і утримуємо самі. То як будемо, далі жити по-чесному, по-справедливому, чи і надалі в тих будівлях, які у власність потрапили безкоштовно і біля них будемо робити все необхідне на &quot;шару&quot;, а ми і далі &quot;за свои кровные&quot;? Чи може скопом всі, хто живе у самими побудованих чи в коперативних будинках вступаємо, в Жек чи Верес дамо Балаку чи якомусь іншому керівнику пару гривень і скопом будемо питати з них за все і вся, &quot;повісимо на них всіх собак&quot;? То як правильно? Ну і останнє: хотілося б, щоб було трохи більше коректності. Не факт, що труби треба міняти безкоштовно. Але якщо так, то міняємо всім.
02 Вересня 2017, 00:36
Під листом є підписи всіх мешканців квартир, які за свої гроші зробили заміну стояка. Якщо ви мешканка будинку, то прийміть мої співчуття, тому що рано чи пізно вас чекає така ж доля (за свої кошти будете робити ремонт у своєму під'їзді і не важливо який - капітальний чи поточний). Якщо ствердуєте, що все чули, то, напевно, у той момент, коли відбувалась ця розмова, ваші вуха були повернуті в другу сторону, тому що обіцянки відповідальних осіб Вереса чули ще чотири людини. Нема чого Вересу приписувати собі заслуги, до яких вони відношення не мають. В одному ви праві: який тариф - такі й послуги, вірніше - їх відсутність.
02 Вересня 2017, 07:32
Руслана. Купляйте труби, матеріали, тощо, платіть за роботу в своїх квартирах, будинках, тобто за ремонтні роботи власні кошти і не морочте людям голови, не перекидайте із хворої голови на здорову. Скільки можна? Яке діло мешканцям Ковеля, організаціям до виших, так як і до моїх умивальників, унітазів і труб, які до них чи від них ідуть. Погано, чи повільно роблять - найміть інших будівельників або закачуйте рукава і покажіть, як на кінець в сваїй хаті можна самим зробити ремонт. Що не зрозуміло? Може ще вам мити руки, ноги і інше? В рот класти і жувати?
02 Вересня 2017, 11:57
А з чого піднявся галас? Що ви зробили ремонт стояка, що проходить в стіні ваших квартир ? Але навіть і не так. Ви тільки закупили матеріали, а ремонт виконав все ж таки Верес. А на яку ж суму ви збідніли,шановні, на 200-300 грн. з квартири. То переходьте в ЖЕК назад, платіть кожен місяць на 100 грн. більше за квартплату і чекайте далі, як чекали всі роки, що були в ЖЕКі, що може щось буде робитися. Хай вам буде економія.Чого Верес взагалі міняє стояки? Почало текти в якійсь квартирі - вибили дірку в стіні,замінили метр труби, що протікає і все . Почало текти в другій квартирі - дії тіж самі. Я сам би на таких умовах замінив стояк у своїй квартирі. Всім відомо що зараз робота коштує вдвічі дорожче ,чим матеріали. Тільки от біда !!! Мій будинок не в Вересі, плачу квартплату набагато більшу і ніхто нічого мені на майже халяву не ремонтує.
02 Вересня 2017, 18:12
То задирай штані в бігом до вереса, тілько дивись шоб потім од него рачкі неліз і без штанів неостався.Якшо верес такий хазяїн, то нех,,,й було через жопу лізти туда куда непросили.Відать ти охренєний матєр якшо так стоякі міняєш в багатоетажці
02 Вересня 2017, 23:09
цікаво а хтось читае ці коменті з служби прокуратури..нема в місті хозяів.. ліфті нероблять по двое трое діб.блатні на тачках гасать по бруківці паркуються на зебрах.річка смердить від нечистот..вісновок.унас в місті при владі весь непотріб..прокурору не донас .копі на тачках розшивають..місто живе само по собі і мабуть вже доживае останні роки..нема такого бардака вже ніде на нашій западній украіні.хлопцігорекерівники хватить втікайте люди не залізні.кончиться в них терпіння.пора збирати міське віче і наводити в місті порядок..
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром